Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Veszprémi választás - Lejár ma a jelöltállítás határideje

Címkék - időközi, jelölt, politika, szavazás, választás, Veszprém
Veszprémi választás - Lejár ma a jelöltállítás határideje
Hétfőn 16 órakor lejár a jelöltbejelentési határidő a Veszprém megyei 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületben február 22-én rendezendő időközi parlamenti képviselő-választásra.
A jelölőszervezetek hétfőn 16 óráig gyűjthetnek ajánlásokat és addig adhatják le az ajánlásgyűjtő íveket is. A fel nem használt ajánlásgyűjtő íveket kedd délutánig lehet leadni.


A február 22-ei időközi országgyűlési választáson - miként a múlt év áprilisi voksoláskor is - már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük a választáson indulni szándékozó jelölteknek, hanem ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást.
Hirdetés1

A helyi választási irodát vezető Mohos Gábor tájékoztatása szerint péntek délutánig kilenc jelöltet vett nyilvántartásba a Veszprém megyei 1-es választókerületben az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság: Gerstmár Ferencet, az LMP, Kásler Árpádot, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Némedi Lajost, a Fidesz-KDNP, Szentpáli Kolost, a Magyar Munkáspárt, Szepessy Zsoltot, az Összefogás Párt, Varga-Damm Andreát, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Varga Péter Miklósnét, az Aquila Párt jelöltjét, illetve a függetlenként induló Bősze Ferencet és Kész Zoltánt.

Péntek délutánig 29-en vettek fel aláírásgyűjtő íveket a választási irodán.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.
Hirdetés
Mohos Gábor Mohos Gábor
Gerstmár Ferenc (LMP) Gerstmár Ferenc (LMP)
Kásler Árpád (Haza Nem Eladó Mozgalom Párt) Kásler Árpád (Haza Nem Eladó Mozgalom Párt)
Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) Némedi Lajos (Fidesz-KDNP)
Szentpáli Kolos (Magyar Munkáspárt) Szentpáli Kolos (Magyar Munkáspárt)
Szepessy Zsolt (Összefogás Párt) Szepessy Zsolt (Összefogás Párt)
Varga-Damm Andrea (Jobbik Magyarországért Mozgalom) Varga-Damm Andrea (Jobbik Magyarországért Mozgalom)
Bősze Ferenc (Független) Bősze Ferenc (Független)
Kész Zoltán (Független) Kész Zoltán (Független)
Varga Péter Miklósné (Aquila Párt) Varga Péter Miklósné (Aquila Párt)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.01.19. 11:47
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza