Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Villám csapott egy balatonfüredi házba, porig égett

Címkék - Balatonfüred, baleset, család, kár, katasztrofa, tragédia, tűz, vihar
Villám csapott egy balatonfüredi házba, porig égett
Balatonfüred - Zuhogó esőben gyerekeinkkel az autónkba menekülve, tehetetlenül néztük végig, hogy leég a házunk, egy egész élet munkája emlékeinkkel együtt – meséli sírva a szombat esti villámcsapás okozta tűzről Kozákné Sándor Anikó.
Hatalmas durranást hallottunk, aztán kábelszagot éreztünk, amikor szombaton este kilenc óra körül – idézi fel a történteket sírva Kozákné Sándor Anikó és férje, Kozák Péter az üszkös törmelékek között, ahol végtelen szomorúsággal tekintenek a romokra, elmondják, otthonukat 1986-ban ők építették meg.

A felső szinten lakott az öttagú család az idős nagymamával, az alsó szinten pedig a férj testvére, Kozák József harmadmagával. Az egész család otthon tartózkodott este, a három gyerek, a két egyetemista Bernadett és Peti, és kistestvérük, a 12 esztendős Levente, valamint a 85 éves nagymama.
Hirdetés1

Egyszer csak elment az áram, az egész család riadtan figyelte a szomszédos házakat meg a környéket a dörgésben, villámlásban, ugyanis két év alatt a közelükben már két épület kigyulladt a villámlástól. Éppen gyertyát szerettek volna meggyújtani, elemlámpát kerestek, amikor belecsapott házuk cseréptetejébe a villám.

Riadtan járták körbe a házat, a gyerekek szobáit, aztán percek múltán a szomszéd rohanva kiáltotta nekik: „füstöl a tetőtök!”, de mire kimondta, már hatalmas lángok nyaldosták a házat. Azonnal a két autóhoz rohantak, azokba tették a gyerekeket, a nagyszülőt, a kutyát, aztán velük együtt távolabb hajtottak. Anikó visszament a kerítéshez, ahol zokogva, tehetetlenül nézte végig, amint leég az otthonuk, életük munkája, ruháik, bútorok, az összes emlékük. - Odavesztek Bernadett méregdrága orvosi egyetemi jegyzetei, amiket ösztöndíjából vásárolt – kesereg könnyezve Anikó, aki férjével együtt egy italkereskedésnél dolgozik.

A kis Leventét vasárnap el kellett vinni rokonokhoz, mert annyira megviselte, amikor látta, hogy minden játéka, kedves holmija elégett és ezzel együtt a teljes felső szint is, az alsó meg az oltáskor a víz miatt ment tönkre. A ház lakhatatlan, a család a férj édesanyához költözik, Józsefék talán az alagsorban maradnak, ahol lakhatóvá tesznek egy szobát. Biztosítást kötöttek a házra, villámhárítójuk nem volt.

A család meghatódva beszél arról, hogy ismerősök és idegenek is keresik őket, ajánlják segítségüket. A helyszínen járt az alpolgármester, a polgármester pedig távollétében telefonon kereste őket, mindketten jelezték nekik, segítik őket, amiben szükséges.

Forrás: Villám csapott a füredi házba, percek alatt égett el egy élet munkája
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.08.17. 10:53
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza