Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Vona Gábor a politikusok önteltsége és a korrupció ellen küzdenek a veszprémi választásokon

Címkék - Jobbik, korrupció, párt, politikus, választás, Varga-Damm-Andrea, Veszprém, Vona-Gábor
Vona Gábor a politikusok önteltsége és a korrupció ellen küzdenek a veszprémi választásokon
A Jobbik hadat üzen a korrupciónak, és felveszi a harcot a politikusok pökhendisége ellen - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdán Veszprémben.
Vona Gábor a párt veszprémi időközi országgyűlési választáson induló képviselőjelöltjével, Varga-Damm Andreával tartott sajtótájékoztatóján a "magyar közélet sárkánya" két fejének nevezte a korrupciót és a politikusi önteltséget. Utóbbi következtében az emberek úgy érzik, a "dolgok a fejük felett dőlnek el" - tette hozzá.


A Jobbik ezen akar változtatni, a meddő viták helyett értelmes vitákon, hogy a pártok által kínált lehetőségek közül az emberek maguk választhassanak - hangsúlyozta a Jobbik elnöke.
Hirdetés1

Varga-Damm Andreáról, a párt képviselőjelöltjéről azt mondta: egy választáshoz két dolog kell: egy jó program és egy jó jelölt, e kettőt szavai szerint a Jobbik színeiben induló politikus testesíti meg, "aki elszántan fog küzdeni az itt élők érdekeiért".

A pártelnök szerint a veszprémi voksolásnak három esélyese van, a Fidesz, a baloldal és a Jobbik jelöltje.

Varga-Damm Andrea azt mondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a szavazók részesei lehessenek a parlament mindennapi munkájának.

Szólt arról is, hogy a pártelnök által meghirdetett önkéntesség éve keretében február 17-ét egy betegeket gondozó intézetben tölti majd el.

A sajtótájékoztatót követő fórumon a pártelnök kifejtette: az elmúlt 25 évben a politika leértékelődött, nagy kihívás a politikusoknak, hogy az embereknek visszaadják a közéletbe vetett hitet.

Vona Gábor szerint a kétharmad megdöntésének csupán szimbolikus jelentősége van, a választás valódi tétje, hogy az ott élők érdekeit szem előtt tartó politikus váljon képviselővé.

Veszprémben azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort 2014. november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.
Hirdetés
Varga-Damm Andrea a Veszprém TV választási műsorában (2015.01.12.)
Varga-Damm Andrea Varga-Damm Andrea
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.02.05. 09:04
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza