Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

XIII. Országos Strandvízilabda-bajnokság 2012. - Füreden, 2012-06-23. + Programtáblázat

Címkék - Ambrus-Tamás, Balatonfüred, BYC-kikötő, Kásás-Tamás, Katona-Norbert, Strandvízilabda, Vitorlás-étterem, Wiesner-Zsolt
XIII. Országos Strandvízilabda-bajnokság 2012. - Füreden, 2012-06-23. + Programtáblázat
XIII. Országos Strandvízilabda-bajnokság
Strandvízilabda - Kásás Tamás fővédnökségével. A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fővédnökségével rendezik meg az idei, 13. országos strandvízilabda-bajnokságot, amelynek négy állomása lesz, az úgynevezett szuperdöntőt pedig a Margitszigeten bonyolítják le, július 15-én.

Strandvízilabda - Kásás Tamás fővédnökségével

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Ambrus Tamás főszervező elmondta, hogy szombaton a balatonfüredi jachtkikötőben indul a sorozat, június 30-án az egri termálfürdő a színhely, a harmadik tornának július 7-én Nyíregyháza, a negyediknek pedig július 14-én Balatonlelle ad otthont.

A szuperdöntőt július 15-én tartják, méghozzá a Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi "normál" vízilabdatorna keretében.

Elhangzott, hogy a hétvégi nyitótornán a londoni olimpiára címvédőként készülő magyar válogatott néhány tagja is jelen lesz, és Kemény Dénes szövetségi kapitány külön engedélyével bemutatómeccset játszik.
Hirdetés1

Kásás Tamás elmondta, örömmel vállalta a fővédnökséget, és méltatta a strandpólót, mint a normál vízilabda olyan változatát, amelyet kifejezetten nyárra találtak ki. "A rendes vízilabdának is ilyennek kellene lennie" - mondta.

A strandvízilabdát 11x15 méteres kispályán játsszák, egy-egy csapatot egy kapus és három, bármikor cserélhető mezőnyjátékos alkot. A játék rendkívül pörgős, nem időre megy egy-egy mérkőzés, hanem - mint a teniszben - szetteket kell nyerni.

Az MTI tudósításához csak annyit tehetünk hozzá: mivel a vlv (a szövetségen kívül) a mai napig egy fia támogatót sem tudott szerezni az olimpia előtti külföldi nagy tornák tudósítására, de még a zsinórban negyedik aranyérmének megszerzésére készülő csapat londoni szereplésének helyszíni tudósítására sem - mi aztán tudjuk, mit jelent, ha megbízható, a teljesítmény iránt elkötelezett cégek, intézmények állnak egy ilyen rendezvény mögé. Úgyhogy ide is írjuk a támogatók nevét: Diapolo, Weltauto, DiVino borbár, Havaianas, Sun City, Magyar Vízilabda Szövetség, Nyíregyháza - Nagykállói strand, Egri Termál- és Strandfürdő, BL Bavaria Yachtklub, Vitorlás Étterem, Balatonfüredi Önkormányzat, Balatonlellei Önkormányzat.


A XIII. Országos Strandvízilabda-bajnokság programja ...

  • Június 23., 10.00 - Balatonfüred BYC kikötő, a Vitorlás étterem mellett
  • Június 30., 10.00 - Eger, Termálfürdő
  • Július 7., 10.00 - Nagykállói Strand - Nyíregyháza
  • Július 14., 10.00 - Balatonlelle - BL Bavaria Yacht Klub


Fővédnök - Kásás Tamás sportpályafutása

6 éves korában kezdett vízilabdázni. 1993-ban ifjúsági Európa-bajnokságot nyert. Ugyanebben az évben már tagja volt a felnőtt válogatott keretnek. A válogatottban 1994 márciusában mutatkozhatott be, majd junior Eb elsőséget szerzett és a Ferencvároshoz igazolt. 1995-ben második lett csapatával a LEN-kupában. A bajnokságban az elődöntőig jutottak. A junior válogatottal világbajnokságot nyert, a bécsi felnőtt Eb-n második volt, a világ kupát megnyerte a válogatottal. Az új szezont az Újpest játékosaként kezdte meg. Az év végi év csapat választáson második lett a válogatottal. Az Újpesstel 1996-ban magyar és BEK döntős volt. A bajnokságban harmadik lett. 1996-ban az atlantai olimpián a magyar válogatottal a 4. helyet szerezte meg.

1997-ben az UTE-val első lett a LEN-kupában. A világ kupán bronzérmet szerzett. A sevillai Európa-bajnokság döntőjében a magyar csapat az ő három góljával győzte le Jugoszláviát 3-2-re, megszerezve ezzel az aranyérmet. Az 1997–1998-as szezont az olasz Posillipo Napoli színeiben kezdte meg. Az 1998-as vb-n második helyezett volt. A Nápollyal 1998-ban megnyerte a BEK-et. 1999-ben elődöntős volt ebben a sorozatban. Az olasz bajnokságban második helyen végzett. Az Európa-bajnokságon és az azt követő világ kupán aranyérmes lett. Októberben a világválogatottban is szerepelt. 2000-ben olimpiát nyert Sydneyben. A válogatottal megnyerte az év csapat szavazást. Az év végén beszavazták az évszázad magyar válogatottjába.

2001-ben a BL elődöntőjéig jutott a Posillipóval. A budapesti Eb-n bronzérmet szerzett, a vb-n ötödk helyen végzett. A 2002-es BL-ben harmadik volt. A világ liga döntőjén vállsérülése miatt nem vett részt. A 2002-es FINA Világkupán a válogatott második volt, Kásás megkapta a legértékesebb játékos címet. 2003-ban KEK-győztes lett a Vasas ellenében. A szezon végén a Vasashoz igazolt. Az Európa-bajnokságon harmadik helyet szerzett, a vb-ről és a világliga-döntőről aranyéremmel tért haza. 2004-ben ob ezüstérmes volt. A BL-ben a Honvéd ejtette ki a Vasast. A szezon végén a Savonához igazolt. A válogatottal megnyerte a világligát és az olimpiát.

Új csapatával 2005-ben megnyerte a LEN-kupát. A válogatottal vb második volt. A világliga döntőjét kihagyta. 2006-ban az Euroliga elődöntőjéig jutott a Savonával. A Világkupában és az Eb-n második lett. A kontinens viadalon a legjobb játékosnak választották. A következő évtől a Pro Reccoban folytatta pályafutását. 2007-ben Olaszországban kupagyőztes és bajnok lett. Az Euroligában elsőhelyen végeztek a Reccoval. A válogatottal második lett a vb-n. Novemberben európai szuperkupa-győztes lett. 2008-ban ismét megszerezték az Euroliga elsőségét. A válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, majd megnyerte harmadik olimiai bajnoki címét.

A 2008–2009-es olasz bajnokság elején az olasz idegenlégiós szabályok miatt nem szerepelt. A 2009-es és a 2010-es évet is kihagyta a válogatottban. 2009-től csak az Euroliga meccseken szerepelhetett a Reccoban ismét a légiós szabályok miatt. 2009-ben második, 2010-ben első volt a Reccoval az Euroligában. 2010-ben az európai Szuperkupát is megnyerte. 2011 januárjától visszatért a válogatottba. 2011 júniusában lemondta a válogatottságot, így kihagyta a világbajnokságot. A szövetségi kapitány 2011 decemberében ismét számításba vehette Kásást az Európa-bajnokságra készülő válogatott keretben. (Forrás: Wiki)


Szombaton (Június 23.) a Vitorlás tér előtti öbölben gála meccset játszik a férfi vízilabda válogatott!
Hirdetés
Kásás Tamás a strandvízilabda-sajtótájékoztatón (2012.06.18.)
A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fővédnökségével rendezik meg az idei, 13. országos strandvízilabda-bajnokságot. Kásás Tamás elmondta, örömmel vállalta a fővédnökséget, és méltatta a strandpólót, mint a normál vízilabda olyan változatát, amelyet kifejezetten nyárra találtak ki. "A rendes vízilabdának is ilyennek kellene lennie" - mondta.
Diapolo Strandvízilabda Bajnokság
Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Ambrus Tamás főszervező elmondta, hogy szombaton a balatonfüredi jachtkikötőben indul a sorozat, június 30-án az egri termálfürdő a színhely, a harmadik tornának július 7-én Nyíregyháza, a negyediknek pedig július 14-én Balatonlelle ad otthont.
XIII.Országos Strandvízilabda Bajnokság XIII.Országos Strandvízilabda Bajnokság
A mérkőzést a Vitorlás tér előtti öbölben rendezik. Délután 17 órakor gála meccset játszik a magyar férfi vízilabda válogatott. Helyszín: Balatonfüred BYC kikötője, a Vitorlás étterem mellett. A strandvízilabdát 11x15 méteres kispályán játsszák, egy-egy csapatot egy kapus és három, bármikor cserélhető mezőnyjátékos alkot. A játék rendkívül pörgős, nem időre megy egy-egy mérkőzés, hanem - mint a teniszben - szetteket kell nyerni.
Kásás lesz a nyári bajnokság fővédnöke Kásás lesz a nyári bajnokság fővédnöke
A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fővédnökségével rendezik meg az idei, 13. országos strandvízilabda-bajnokságot, a szuperdöntőt pedig a Margitszigeten bonyolítják le július 15-én. Kásás Tamás (Budapest, 1976. július 20. -) háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Édesapja Kásás Zoltán vízilabdázó és edző ...
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.06.22. 14:33
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza