Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

80 as évek hősei - Ha 1980 előtt születtél, akkor rólad szól :)

Azok a 80 as évek ...

Ez egy nagyon igaz és elgondolkodtató történet amelyet a videón megnézhetsz. Sokan nem tudnak erről a korról semmit, hoszen még nem is éltek. Ezért lehet mindenki számára nagyon érdekes és tanulságos! :) Nézzétek meg !!!

Az 1980-as évek emberének felfogását "mi a menő"- és "mi a ciki"-listák formálták. A trendek alakítói határozottan kigolyózták az 1970-es évek trapéznadrágjait valamint rendezetlen hajviseletét, harcba szálltak a valószerűség ellen a Talking Heads, az ABC és a Yazoo hangján. A posztmodern popfilozófusok nyíltan beszéltek a médiafelhajtásról és a rajongókról, szidtak mindent, ami kicsit is emlékeztetett a hippikre, miközben az átlagemberek Madonnára, Modern Talkingra és Michael Jacksonra táncoltak a hatalmas diszkókban. Otthon apránként rászoktak a szelektív hulladékgyűjtésre, és környezetbarát tisztítószereket kezdtek használni, hogy harcoljanak az elszürkülés ellen. A punktól, amely egy egész évtized alakítója lett a hippiléttel való szembenállásával, eljutunk egészen a popzene teljes elüzletiesedéséig. A rap és a house képében megjelenő fekete ellenkultúra első bátortalan lépéseitől - bár eleinte még a diszkó is erősen érezteti hatását - egészen az újfajta táncos bulikig, amelyek majd az 1990-es években indulnak útjukra. A Casio szintetizátorokkal és a C64-esekkel tett első játékos kísérletektől kezdve egészen a szintipopig, amely meghatározta egy évtized hangzását: amikor a dobok szögletesek lettek, a digitális technika és a sampler használata pedig lehetővé tette, hogy az alkotás lehetőségei exponenciálisan megsokszorozódjanak.

A 80-as évek hajmeresztő frizuradivatja azt diktálta, hogy a férfiak hidrogéneztessenek és lehetőleg daueroltassanak. Persze a 80-as évek extremitásait kínos minimalizmussal követő 90-es években csak a legmerészebbek merték bevállalni a világosra festett loboncot, és ők is csak egyenes hajjal. Közéjük tartozott az ereje teljében levő Brad Pitt is, akiről a cím kép 1994-ben készült.


Szólj hozzá
- 2013-02-04 14:39:40

A témához érkezett hozzászólások

Szólj hozzá
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Még nem érkezett hozzászólás
Oldal tetejére
Vissza