A balatoni ingatlan eladásának és az energetikai tanúsítvány története

Most hogy annyira beindult a CSOK és a Baba váró felvétele, és a fiatal párok többsége saját lakásba szeretne költözni, a szüleim úgy döntöttek, eladják a Ságvári családi házukat, és beköltöznek Siófokra, egy panelbe. Mivel már minden gyerkőc kirepült a családi fészekből, és egyikünk se tervezett vissza költözni, feleslegesnek gondolták megtartani azt a nagy házat csak kettejüknek. Szóval elkezdtek mindent összeszedni az eladáshoz, és az utolsó simítások egyike volt az energetikai tanúsítvány beszerzése. Mivel ilyet még se nekik se nekünk nem igazán kellett csináltatnunk, gyorsan körülnéztem nekik az interneten, hátha ott találok valami jó ajánlatot.

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén

És valóban, úgy tűnt ez volt a megoldás a problémáinkra, mivel rövidesen meg is találtam az e-tanusitas.eu-t, ahol Energetikai tanúsítványok készítését vállalják Magyarország egész területén. Ez a nagyon kedvező áraik mellett tökéletesen megfelelt nekünk, hiszen nem épp egy köpésnyire vagyunk Pesttől, így féltünk, hogy valami nagyon drága pénzért tudunk majd csak energia tanúsítványt csináltatni. De szerencsére nem így lett.

A honlap alapján, amúgy nem csak az Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén, amivel foglalkoznak. Értékbecsléssel is, aminek, ha az energia tanúsítás mellett vesznek igénybe az ügyfelek, elengedik az árát. Mivel a szüleim már ez előtt felbecsültették az ingatlan értékét, ezért erre nem volt szükségünk, de ha tudtuk volna, hogy ilyet találunk, biztos inkább ezt választottuk volna. A szüleim elmondása szerint az értékbecslés kevesebb mint feléért meg tudták volna oldani a az egész hercehurcát. De ezek mellett a cég foglalkozik még napelemekkel is, illetve különböző hitelekkel. Ezek mind teljesen érthető velejáróik az ingatlan értékbecslésnek, illetve az energetikai tanúsítvány kiállításának, hiszen mind az összes az ingatlannal, illetve annak eladásával foglalkozik.

A hitelek esetében teljes felvilágosítást, illetve tanácsadást kaphat az ügyfél arról, milyen hitelekhez folyamodhat, melyik pénzintézet lenne neki a legmegfelelőbb. Ezek mellett pedig különböző konstrukciókat, több banktól való hitelajánlatokat is be tudnak mutatni. És ezek csak töredékei az általuk nyújtott szolgáltatásoknak. Azok, akik netalán ingatlant szeretnének vásárolni, mindenképp kérdezzenek körbe náluk, hiszen egyes szolgáltatásokat akár ingyen is igénybe vehetőek.

A napelemek pedig kitűnő befektetésnek is számíthatnak, hiszen nagyon rohamosan meghozhatják az árukat, közben pedig az ingatlan értékét is emelik. Őszintén szólva, az itt megjelenített adatok nekem nem igazán mondtak sokat, de viszonylag érthetően elmagyarázzák az ideális helyet egy-egy napelemnek, és kérdés esetén mindig lehet érdeklődni a Kapcsolat fül alatt megtalálható e-mail címen, illetve telefonszámon. De akinek ezek esetleg túl stresszesnek vagy kényelmetlennek számítanak, az oldal jobb sarkában lévő chat-fejet használva is kommunikálhat egy szakértővel.

Na, de visszatérve az energia tanúsítványhoz! Akinek nagyon sürgős egy ilyen irat kiállítása, annak se kell aggódnia, mivel akár 12 órán belül is kézhez, vagy készülékhez kaphatja a tanúsítványt, ha ezt a céget választja. Magához a tanúsításhoz csak egy telefonhívás, illetve az ingatlan helyrajzi száma szükséges, a többit gyakorlatilag már a szakemberek végzik. Ha az ügyfélnek úgy kényelmesebb a tanúsítvány futárral is házhoz tudják szállítani, de náluk már az e-mailes adatküldés is működik. Ha magamnak intéztem volna ezt az egész tanúsításos dolgot, én biztos így kérem, mert egyszerűbb és gyorsabb, de a szüleim ragaszkodtak a postás módszerhez, mert “Ki tudja, ki mindenki nem fér hozzá az adatainkhoz”. Nem mondtam nekik, hogy erre is kitaláltak már valamit…

Maga a tanúsítás tényleg olyan flottul ment, ahogy ígérték, és az árakkal már az oldalról tisztában voltunk, így a fizetés sem járt semmiféle meglepetéssel. Én csak ajánlani tudom őket, akinek esetleg szüksége lenne rájuk.