A törhetetlen tányér nem mítosz

Sok helyen lenne szükség esztétikus és mégis törhetetlen tányérokra. Ennek léte azonban nem mítosz, mi magunk is megtaláljuk a hunniakristaly.hu webáruházban.

Az iskolákban és a munkahelyeken is jó szolgálatot tehetnek ezek az edények. Az ilyen helyeken ugyanis ha eldobható műanyag ételeseket vagy evőeszközöket használnánk, akkor nagyon nagy mennyiségben keletkeznek hulladékok. Ez pedig nem épp környezetbarát megoldás. Emlékszem, mikor a Balatonon laktam még gyerekként, az ottani általános iskolában sok ilyen eldobható evőeszközt kaptunk a menzán, amit azóta is bánok.

Ezért fontos az alternatív megoldás az eldobható műanyag helyett. És ezt kínálja a hunniakristaly.hu is, a Repeta márkanév alatt.

Ezek az edények tartósak és kiváló minőségűek, nem tartalmaznak mérgező anyagokat, biztonságosak az ételek tárolásához és szállításához. A Repeta Cortina edények környezetbarát alternatívát jelentenek az eldobható műanyagok helyett, melyet egyébként is betiltott az Európai Unió.

Ez a megoldás nemcsak a környezetet kíméli, hanem hosszú távon pénzt is spórolhatunk vele, hisz nem kell újabb és újabb edényeket vásárolni. Így csökkenthető a menzákon a hulladék, mellyel így hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövőhöz.

A törhetetlen tányér PET műanyagból készül, ami egy élelmiszerbarát és egyben újrahasznosítható anyag. Az élelmiszerbarát jelző azt jelenti, hogy nem változtatja meg az ételek illatát, színét és ízét, tehát az edény anyaga nem hat az élelmiszerre, így biztonságos a használata. Ezeket az edényeket, melyek a REPETA márkanév alatt futnak, 2013-ban fejlesztette ki a hunniakristaly.hu.

A megszólalásig hasonlítanak a porcelánhoz, ahhoz kézbe kell venni, hogy feltűnjön a különbség, hisz ezek sokkal könnyebbek, mint egy porcelán. Egy ilyen tányér nagyjából 22 dekagramm, szemben a porcelán 40 dkg-os súlyával, ami azt jelenti, hogy kényelmes a kisgyerekek számára, hisz könnyen elbírják és mosogatógépben is mosható, nem túl könnyű. Ami azt jelenti, hogy a mosogatógép mosogatás közben nem fogja kiemelni a helyéről.

Ezek a Repeta edények nagyon szép fehérek, selymes tapintásúak, a felületük pedig csillog. Igazán esztétikus megoldást jelentenek. Mikrohullámú sütőben is lehet őket használni, az ételek nem színezik el a felületüket, és mint már említettem, mosogatógépben moshatók.

A nagy előnyük pedig, hogy törhetetlen tányérokról van szó, melyek valóban törhetetlenek. Nemcsak törhetetlen tányér van a hunniakristaly.hu kínálatában, hanem bögrék, poharak is, melyek szintén érintkezhetnek élelmiszerekkel.

Több tucat féle termék közül válogathatunk, ha a törhetetlen tányér nyomába eredünk. Ételhordókat, kancsókat is találunk a kínálatban, ezen kívül edényszárítót is kaphatunk törhetetlen anyagból.

Aki a gasztronómiai szférában tevékenykedik, mindenképp érdemes szétnéznie itt, a hunniakristaly.hu webáruházban. Hisz itt igazán széles kínálatot talál, kedvező árakat és gyors szállítási feltételeket. Szinte nincs is olyan dolog, amit itt ne tudnánk beszerezni a konyhánkhoz.

Márpedig aki a gasztronómiában dolgozik, annak soha nincs sok ideje vásárolgatni, és beszerezni a szükséges holmikat. Itt biztosak lehetünk abban, hogy mindent egy helyen meg tudunk venni, legyen szó törhetetlen tányérról vagy bármi másról. Kések, csomagolóanyagok és a sort még lehetne folytatni. Mindezt kínálja a hunniakristaly.hu.