Akár a Balaton partján üldögélve is böngészhetsz az állásajánlatok között

Sehol sem érzem olyan felszabadultan magam, mint a Balatonon! Érdekes, hogy olyan sok konkrét, egybefüggő emlékem nincs a Balcsiról gyerekkoromból, inkább csak pillanatképek, érzések, emlékfoszlányok, de azok nagyon erősek. És persze hallgathatok a mai napig egy csomó sztorit magamról a nagyszüleimtől és a szüleimtől, például mindig azzal húznak, hogy az első szerelmem a szomszéd nyaralóban töltötte a szünidőt, és én fülig beleestem öt évesen, legalábbis azt állítottam akkoriban. Persze a románc nem teljesedett be, a fiú szinte rám sem hederített, na jó, ez azért túlzás, egyszer-kétszer játszottunk és szaladgáltunk kicsit a Balatonnál, de aztán megszakadt a kapcsolat. Jót mosolygok ilyenkor, milyen könnyű is volt az élet, jó volt olyan ártatlannak, tisztának és önfeledtnek lenni. Nem véletlenül kerítenek nagyon nosztalgikus érzések a hatalmukba, amikor a magyar tengernél járok, mert mamáék nyaralója még mindig megvan – ráadásul a legtöbb dolog ugyanúgy néz ki, mint akkor, kicsit renováltunk ugyan, de szándékosan nem akartuk teljesen felújítani a helyet, nehogy elvesszen a varázsa. Szóval kijelenthetem, hogy a Balaton igazán különleges helyet foglal el a szívemben, és főleg a déli part…

Hallottál már a https://topiwork.hu oldalról, azaz a TopiWork Iskolaszövetkezetről? Ha nem, akkor hadd meséljek róla pár sorban! Elsősorban én is a barátaim által ismertem meg őket, utána pedig amikor munkát kerestem, akkor nagyon nagy segítséget jelentett nekem ez a szuperül összerakott weboldal. Imádtam azt, hogy a diákként amúgy is hektikus mindennapjaimba nem kell azt beszuszakolnom, hogy folyton személyesen érdeklődjek az adott diákszövetkezetnél a legújabb állások iránt – felüdülés volt, hogy elég volt ráfrissítenem a weboldalra, és már ott is voltak a legújabb ajánlatok! Nálam elsősorban az volt a terv a kezdetektől, hogy előbb részmunkaidős állásokkal pótolom ki az otthoni zsebpénzt, majd az utolsó félévemben kifejezetten a gyakornoki munkákra próbáltam rámenni. Az azt megelőző időszak kifejezetten stresszes volt, mert nagyon izgultam, hogy felvesznek-e arra a helyre, amit a https://topiwork.hu oldalán találtam – nagyon szerettem volna ott tölteni a gyakornoki időmet. Ha valaki akkor azt mondja nekem, hogy nem csak a gyakornoki pozíciót kapom meg, hanem utána millió lehetőség nyílik meg előttem, nem hittem volna a fülemnek, mégis így lett! A https://topiwork.hu ugyanis tapasztalt iskolaszövetkezetként a legprofibb, legmegbízhatóbb cégekkel dolgozik együtt, akikről tudják, hogy meg fogják becsülni a diákokat, és munkájukért cserébe nem csak jó bérezésre, hanem sok visszajelzésre és esetenként új, kínálkozó lehetőségekre is számíthatnak tőlük az ott dolgozók. Apropó, ha már a fizetést említettem… Igazán korrektnek tartom, hogy minden álláshirdetésnél szerepel az, hogy milyen órabér várható – azt gondolom, ez egy olyan szűrő, ami egyből segít eldönteni az embernek, hogy akarja-e azt az adott munkát vagy sem. Persze nem minden a pénz, hiszen a tapasztalat, a referencia is nagyon sokat számít, de azért valljuk be, már diákként és később sem mindegy az az órabér sem. Szóval izgatottan álltam munkába és nagyon örültem annak, hogy megtette a hatását az, hogy kitartó voltam, naponta frissítgettem a TopiWork oldalát, és igyekeztem a lehető legszuperebb önéletrajzot összerakni (noha ez pályakezdőként nem a legegyszerűbb dolog, főleg ha még tanulsz is, de a TopiWork csapata ehhez is nyújt egy kis segítséget).

https://topiwork.hu

Lényeg a lényeg: ha diákmunkát keresel, akkor csak ajánlani tudom ezt a csapatot! Minden munkát megtalálsz online, a keresőjüknek is roppant egyszerű a használata, ráadásul hasznos cikkeket is olvashatsz náluk az álláskereséssel kapcsolatos témákban. Nekem egy igazán jó indulási lehetőséget sikerült magaménak tudnom, mindez pedig nem történhetett volna így, ha nincs a TopiWork. Szóval hajrá mindenkinek!