Amikor a balatoni nyaraláson nincs strandidő, de az időt el kell ütni

A párommal pár hete volt szerencsénk eljutni a Balatonra. Én nagyon vártam már, mert utoljára gyerekként voltam a Balatonon hosszabb nyaralás idejére. Sajnos az időjárás viszont nem nekünk kedvezett. A nyaralás ideje alatt nagyrészt esett az eső, úgyhogy se a kirándulás, se a strandolás nem jöhetett szóba. Próbáltuk a szálláson társasozással, olvasással, filmezéssel elütni az időt, de egy idő után már nem igazán kötött le minket ez sem. Egyik nap aztán csak annyit láttam, hogy a párom hosszabb ideje a tablettel a kezében üldögélt, és elmélyülten olvasott valamit. Először az hittem valamilyen könyvet olvas, de ahogy közelebb értem feltűnt, hogy egy cég oldalán olvasgatja a cikkeket. Ez a cég pedig a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ volt, és éppen a Milyen hatással van a székhelyválasztásra a koronavírus hazánkban? című cikküket olvasta. Én is csatlakoztam hozzá, mivel érdekelt a téma. Végül több cikket is elolvastunk, illetve kicsit arról is tájékozódtunk, hogy mit kínálnak ők.

Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel

Két fajta székhelyszolgálati típussal lehet találkozni a honlapjukon. Az egyik típussal Újlengyelben tudunk székhelyszolgáltatást igénybe venni, a másikkal pedig Budán vagy Pesten. Hasonló áron van mindkét opció, az újlengyeli valamivel drágább, de ennek is meg van az oka. Ezen a településen ugyanis nincsen iparűzési adó. Az Önkormányzat stabilan működik, és nem szednek iparűzési adót, és értelemszerűen nem is ellenőrzi senki. A NAV egyébként sem jogosult eljárni, csakis a települési önkormányzat jogosult eljárni a helyi adók ügyében. Nem véletlen tehát, hogy ez a település a legstabilabb önkormányzattal rendelkező, legismertebb, legnépszerűbb adóoptimalizálásra alkalmas hely. Pont ezért választotta a komoly multinacionális cégek nagy része Újlengyelt adóoptimalizálása helyéül.

Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül - Budapest, Újlengyel

A másik székhelyszolgáltatás Budapesten található, két címen. Az egyik egy budai, a másik pedig egy pesti cím. Mindkét szolgáltatásra jellemző, hogy teljes körű székhelymenedzsmentet kínál. Ez annyit jelent, hogy minden levelet szkennelnek, az érkező leveleket átveszik. Továbbítják a leveleket e-mailben és postai úton is. A hatóságokat fogadják, valamint az esetleges kényszerintézkedéseket eltűrik. Emellett biztosítanak egy tárgyalót is. Azzal, hogy ezeket a teendőket átvállalják, nagyon sok időt tudnak nekünk megspórolni. Mi pedig ezt az időt az igazi üzletre fordíthatjuk.

Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel honlapján az is kiderül, hogy a menedzsment egyik fontos része az is, hogy a cégtáblára kihelyezik a cég nevét. A cég a székhelyét ugyanis kötelező cégtáblával megjelölni, úgy, hogy az közterületről jól látható legyen. Sokszor előfordul, hogy a cégbíróság azért indít törlési eljárást, illetve az adóhatóság azért rendeli el a cég adószámának törlését, mert ez nem történt meg szabályszerűen. Illetve, megtörtént, de időközben valaki eltávolította azt. A Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel kihelyezi a cégtáblára a vállalkozásunk nevét a kapcsolódó jogszabályoknak és a bírói gyakorlatnak megfelelően, ezzel elkerülve az említett problémákat.

Minket egyelőre nem érint ez a dolog, azonban a páromnak nem titkolt célja, hogy egyszer egy saját vállalkozása legyen. Most már azt is tudjuk, hogy van ilyen lehetőség, és ha aktuális lesz, valószínűleg élni is fogunk vele.