Balatoni nyaralásunk legyen még különlegesebb illóolajokkal

Ismét itt a nyár, úgyhogy lassan eljön az a pillanat, amikor le kell néznem a Balatonra. Ez egy nagyon fontos esemény számomra, mivel szinte az egész gyerekkoromat itt töltöttem. Az utóbbi években azonban a munka és a nagymamám költözése miatt sokkal nehezebb volt megoldani az ideutazást. Furcsa ilyenkor belegondolni, hogy mennyire könnyű dolgom volt még iskolásként. Eljött a péntek, felültem egy buszra és pár órán belül már ott is voltam.

És esküszöm nektek, hogy számomra a Balaton nem csak egy egyszerű földrajzi hely, hanem egy életérzés. Annyi generáció magyar ember találta már meg itt a nyári boldogságát, hogy szinte el sem lehet kerülni ezt a kapcsolatot. És, bár nem feltétlenül tetszenek az árak, illetve sok helyen a strandok kialakítása, borzasztó cinikusnak kellene lennem ahhoz, hogy ne menjek el a Balatonra és ne érezzem jól magamat.

Volt azonban pár másik dolog, amiben nagyon nehezen engedtem el a negatív hozzáállást. Az egyik ilyen az illóolajok és a különböző illatszerek világa volt. Az egyik barátnőm azonban bemutatta nekem a Pipere Porta oldalát, illetve azt, hogy egy gyors rendeléssel mennyire meg lehet változtatni az otthonunk hangulatát. A szaglás szerintem egy olyan érzékszervünk, amit sokszor nem tartunk olyan fontosnak. Pedig ez is egy része a világunk érzékelésének. Ezért adhat hozzá annyit egy olyan tevékenység, mint az illóolaj készítése.

Egy idő után esküszöm még magamtól is elkezdtem erről gondolkozni. Úgyhogy felmentem a Pipere Porta oldalára és megnéztem, hogy milyen alapanyagokat tudnak biztosítani az illóolaj készítéséhez. Alapjáraton megnyugtató volt belépni az oldalra, mivel szép színei vannak és a kialakítás is segít nekünk, hogy minél hamarabb az illóolaj készítése részlegre tudjunk jutni. Mivel a Pipere Porta nem csak ehhez szakosodott, hanem sok másféle termék is elérhető náluk, amitől illatosabb lehet az életünk. Ezeket egyébként mind át tudjuk tekinteni a kezdőlapon. Mindenkinek ajánlom, hogy egyszer legalább nézzen rá erre az ömlesztett listára, mert lehet, hogy innen szerez majd ötleteket.

De térjünk vissza az illóolaj készítése részlegre. A felső menüt kell csak használnunk a Pipere Porta oldalán és már ide is kerülünk. Főleg férfiként sokszor azt érzem, mikor ilyen illatboltokba megyek, hogy nem találom a helyem. Ez főleg azért is van, mert fogalmam nincsen, hogy az adott terméket merre keressem. A Pipere Porta azonban lehetőséget adott számomra ahhoz, hogy a saját tempómban tudjam átnézni ezeket a termékeket. Ezzel egy picit közelebb is tudtam kerülni az illóolaj készítése témához.

A következő meglepetés pedig akkor ért, mikor ránézem az árakra. Nem számítottam arra, hogy az illóolaj készítése egy olyan hobbi lesz, amit könnyedén megengedhetek magamnak. Ez azonban valamilyen szinten a Pipere Porta érdeme is, mivel a webshop jelleg miatt sokkal kedvezőbb árakat tudnak megengedni maguknak, mint mondjuk a rendes boltok. Ez egy újabb pozitívum volt mellettük, ami már végleg meggyőzött arról, hogy tőlük kéne rendelnem.

Rá is kattintottam arra a pár illóolajra, amelyek megtetszettek és behelyeztem őket a kosárba. A rendelés folyamata egyébként nagyon egyszerű, nem hiszem, hogy bárkinek gondot fog okozni. Zárásnak már csak annyit tennék hozzá az egészhez, hogy a termék nagyon hamar megérkezett és nem volt semmi problémám. A náluk kapható illóolajok minőségiek és nagyon kellemes illatúak.