Bérhajóztatás a balatonfüredi Bahart kikötőben

A balatoni vitorlázást jó ideig a tehetősebb nyaralók luxus sportjának tekintették. Az a közmegítélés lengte be a hajós sportot, hogy túl drága és elérhetetlen a nagyközönség számára. Ez a tendencia azonban az elmúlt években megváltozni látszik, ugyanis folyamatosan jelennek meg olyan cégek, start upok, amelyek elérhetővé teszik mindenki számára a hajós sportokat a Balatonon.

Szeretett városunk legnagyobb kikötője a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) fenntartása alatt áll, és egyre csak fogadja be az olyan cégeket, akik bérhajóztatással foglalkoznak. A BalatonPro rendezvényszervező cég például fiatalos, színes szolgáltatáspalettával rendelkezik. Egyik slágertermékük a legénybúcsúk és lánybúcsúk lebonyolítása, ahol a vendégek különböző szolgáltatáscsomagokból választhatnak.

Hajóbérlés a Balatonon | 7 minőségi vitorlás elérhető áron | BalatonPRO

Nagyon népszerű termékük az időszakos hajóbérlés, melynek során a vendég kiválaszthatja a bérlés hosszát, akár pár órára, vagy akár egy hétre is kibérelhetnek maguknak és csapatuknak egy komplett, minőségi vitorláshajót. A bérlés előnye a saját hajóval szemben, hogy nem kell a fenntartáson és szervizelésen gondolkodni, ezt elvégzi a cég, a vendég pedig egy tökéletes műszaki és esztétikai állapotú hajóval élvezheti a nyaralást. A bérelt hajó fajtája függ a létszámtól is. A BalatonPro flottájában megtalálhatóak Dufour, Bavaria, Jeanneau és Contest hajók is. Az ideális legénység létszáma 5-8 fő, de akár 10 fős társaságok is elférnek a BalatonPro hajóin.

A vitorlások felszereltsége különböző, de minden hajó alapfelszereltsége a Fockroller, a bimini, a hűtő, a WC, nagyobb hajókon helyet kap komplett konyha, mobil klíma és LCD TV is. A felszereltségről hosszabb nyaralás előtt érdemes egyeztetni a szervezőkkel.

A hajóbérlés során minimum 1 főnek rendelkeznie kell vitorlásvezetői jogosítvánnyal. Ennek hiányában lehetőség van hajóskapitány fogadására is, aki meghatározott időtartamra kihajózik a bérlő csapattal. Ezt az opciót inkább pár órás, vagy 1 napos hajóbérlések mellé ajánlják, egy hetes nyaralásnál célszerű tapasztalt kapitány megléte a nyaralók között. Lehetőség van akár egész hétre is kapitányt bérelni, ez esetben egyedi árajánlatot készít a BalatonPro a megrendelőnek.

A BalatonPro vitorlásait megtalálhatjátok a balatonfüredi Bahart kiötőben. A weboldalukon bővebben tájékozódhattok a bélés feltételeiről, menetéről ezen a linken: Hajóbérlés a Balatonon | 7 minőségi vitorlás elérhető áron | BalatonPRO.

Jó szelet kívánunk a kedves balatoni vitorlás nyaralóknak!