Hogy érdemes napelem rendszert szereltetni a Balatonon?

A nyaralók ugyan más tészták, de családi házra viszonylag egyszerűen lehet napelemet, illetve napelem rendszert szereltetni, ha megvan hozzá a pénz, ami nem kis kérdés. Manapság rengeteg cég és weboldal foglalkozik a napelemek kérdésével, hiszen a zöld energia egyre népszerűbb, ahogy bolygónk végessége egyre nyilvánvalóbb.

Én magam is elgondolkoztam a kérdésen, és alaposan utána is jártam a témának. Természetesen a zöld energia az egyszeri embernek nagyon vonzó dolog, hiszen egyfajta függetlenséget jelentene a szolgáltatótól, és egyben 0 forintos villanyszámlát is, ha pedig kicsit többet is belefektetünk akár villany és gázszámlát. A kérdés az: hol éri ez meg a szolgáltatónak? Mert a saját szívjóságából meg a bolygó jóléte miatt még egyik nagy cég sem döntött úgy, hogy na, az talán fontosabb, mint a profit.

Ezekre a kérdésekre, és még sok másra ad választ a napelemrendszer.info. Ezen az oldalon mindent megtalálhatsz, amit a napelemekről és a napelem rendszerekről tudni lehet. Az összeszerelésükről elkezdve, az áraikon át egészen a releváns támogatásokig. A kérdés persze marad, tényleg megéri-e? Erre azt mondanám, akik azt várják, hogy ez a több milliós beruházás majd hipp-hopp megtérül pár éven belül, azok tévednek. nem, ennek kell minimum 10 év hogy behozza a beletett befektetést, szóval így érdemes gondolkodni. Ha sanszos, hogy öt év múlva költöztök, ne vágjatok bele.

napelemrendszer.info

Az árakat nagyon körültekintően két összeg közötti becslésként adják meg, hiszen, ahogy erre rá is mutatnak, minden ház egyedi a felépítésétől elkezdve az elhelyezkedéséig bezáróan, így nem lehet konkrét árat mondani a hozzá tartozó napelemre se. De egy ilyen becslés is már sokat segíthet az érdeklődőnek. Ha pedig valaki ennél konkrétabbat szeretne, az igénybe veheti az ingyenes felmérésüket, ami során a házat is megnézik, hogy alkalmas-e egyáltalán egy napelem rendszer elbírására, illetve hogy az adott ház kap-e elég napfényt ahhoz, hogy érdemes legyen egy rendszert építeni hozzá. Az ország bármely területén igénybe lehet venni, így a Balaton környéki településeken is, és semmilyen elkötelezettséget nem von maga után. Ha a felmérés után esetleg nem náluk szeretnéd megcsináltatni a napelem rendszer, szíved joga.

Ahogy már említettem, más információkkal is szolgál a napelemrendszer.info, nem csak arra vonatkozóan, ők hogy szerelik be a rendszereket. Ezek közül talán az egyik leglényegesebb, hogy honnan lehet pénzt teremteni egy ilyen beruházásra, ha a zsebben esetleg nincs annyi? A válasz erre a pályázatok lennének, azonban, ahogy ők is írják jelenleg nincs olyan pályázat, aminek a keretében ezt meg lehetne valósítani, az júliusban meghirdetésre kerülők pedig már egy bizonyos bruttó elszámolást vonnak majd maguk után, ami kevésbé kedvező, mint a mostani szaldós elszámolás. Ez konkrétan azt takarja, te mennyiért veszed meg vissza a szolgáltatótól a nyári időszakban túltermelt áramot télre. Arra van utalás, hogy saját zsebből ezt ki lehet játszani, de ugye ezt nem mindenki teheti meg sajnos.

Arról is találunk információkat, hogy maga Magyarország hogy áll a zöld napenergia területén, illetve a kontinenseken mi a helyzet. Plusz, milyen elemmel működő napelem rendszert érdemes adott esetben felszereltetni, hiszen ebből is van már több fajta. Ez pedig igény és pénz függő megint.

Ha ti is napelem rendszerek beszerelésén gondolkoztok a közel vagy távoli jövőben, mindenképp látogassatok el az oldalukra. Biztos találtok hasznos információkat.