Hőszivattyú az Esté Credit Side Kft-től

Sokan hallottunk már a hőszivattyúkról, azonban valószínűleg nem mindenki tudja, hogy melyik típus a legmegfelelőbb az otthonunk számára. A jó hír azonban az, hogy ha itt olvasod ezt a blogbejegyzést, akkor megtaláltad azt a helyet, ami segít eligazodni neked mindenféle hőszivattyú típus között, illetve főként a Hőszivattyú típusok – Esté Credit weboldala lesz az, ami a legtöbb információt átadja neked, itt néhány érdekes és hasznos szösszenetet találsz. Az Esté Credit Side Kft-nél ugyanis szakértők állnak rendelkezésedre bármilyen kérdésed is merülne fel és megmutatják neked melyik típust érdemes választani otthonod fűtése vagy hűtése során!

Hőszivattyú típusok - Esté Credit

Mit jelent a hőszivattyú?

A hőszivattyú olyan készülék, amely a közvetlen környezetében lévő hőenergiát hasznosítja arra, hogy meleg vizet állítson elő. A hőszivattyúkat leggyakrabban a fűtési rendszerbe építik be, de vannak olyan típusok is, amelyek a hidegvizes rendszerbe építenek be. A hőenergia forrásai a levegő, a talaj és a víz. A legnépszerűbb típusok a levegő-víz és talaj-víz hőszivattyúk.

A hőszivattyúk típusai

A hőszivattyúk típusai között a legismertebbek a levegő-víz és a víz-víz típusok. Ezen két fő típus mellett még számos további kiegészítő típus létezik, úgy, mint a talajszondás hőszivattyúk és a napenergiás hőszivattyúk. A lég-víz hőszivattyúkat leggyakrabban az otthonokban használják, mivel ezek a berendezések könnyen és gyorsan telepíthetők, és kevés karbantartást igényelnek. A víz-víz hőszivattyúkat elsősorban nagyobb épületekben alkalmazzák, hiszen ezek a berendezések nagyobb teljesítményt biztosítanak.

A hőszivattyúk előnyei:

– A hőszivattyúknak köszönhetően sokkal energiatakarékosabb módon lehet fűteni és meleg vízzel ellátni a lakást.

– A hőenergia-költségek csökkentése miatt a hőszivattyúkat rendszeresen felhasználók jelentősen megtakaríthatnak a fűtési költségeiken.

– Mivel a hőenergia ingyenesen áll rendelkezésre – például a levegőben, talajban vagy vízben –, így az energiaellátás környezetbarát is lehet.

Milyen típusú hőszivattyút válasszon?

A hőszivattyú típusának kiválasztásakor figyelembe kell venni a következőket:

– A rendelkezésre álló energiaforrások (pl. földenergia, napenergia)

– A kívánt teljesítmény

– Az épület mérete

– Az épület funkciója (lakás, iroda, üzlethelyiség)

Hőszivattyú típusok – Esté Credit

Van olyan hőszivattyú, ami képes arra, hogy a melegvíz-ellátást is biztosítsa. A rendszerben víz áramlik egy spirális csövön keresztül, ami a kondenzációs gáznak köszönhetően melegszik fel. Ezután a melegvíz egy másik csőbe kerül, ahol tovább áramlik, és onnan eljut a folyosókba, vagyis oda, ahol szükség van rá.

Amennyiben hőszivattyú telepítésében gondolkodunk, mindenképp érdemes szakértőkhöz fordulni, akik nem csak bemutatják a különböző típusokat, de konkrét és érthető segítséget tudnak nyújtani arra vonatkozólag, hogy a saját igényeinket és körülményeinket figyelembe véve, melyik típust érdemes választani. Az Esté Credit szakemberei képesek pontosan meghatározni ezt, és minden fontos részletről tájékoztatnak, amit csak tudni érdemes annak, aki hőszivattyú használatában gondolkodik.

A balatoni házunkba lehet telepítek is egy ilyen berendezést!