Majdnem az olajon csúszott el a nyaralásunk

Tűkön ülve várom az utolsó munkanapot, szinte percenként pillantok az órára a kávéfőző gép felett. A vendéglátásban dolgozók biztosan átérzik a nyári turista szezonnal járó kimerültséget, amikor minden vágyad, hogy végre eldobhass csapot-papot és kihasználva az októberig tartó meleget még kihozhass valamit a nyárból. Én is erre vágyok most. Hogy végre én lehessek a turista, és élvezhessem is a vakációt, a bárpult túloldaláról. Amint hármat üt az óra, becsukom az ajtót az utolsó vendég mögött, ledobom a kötényemet és iszkolok átöltözni. A Balatonra készülünk a párommal és a kislányunkkal, Fannival. Régóta ígérjük már neki, hogy végre elvisszük a „magyar tengerhez”, és végre megláthatja hol nyaraltunk mi is gyerekként, illetve meglátogatjuk a Siófokon élő nagyszüleit is. Ez lesz az első alkalom, hogy még strandidőben lejutunk a tóhoz, mivel eddig minden nyarat végig kellett dolgozzunk, és csak télen vehettünk ki szabadságot. Fanni már borzasztóan várja, hogy ott legyünk, és én is izgatott vagyok, ezért szaporán szedem a lábaimat hazafelé menet. Már látom a lelki szemeim előtt a türkiz színű vízen megcsillanó napfényt, az árnyas tóparti sétányokat, érzem a sült hekk és a lángos illatát. Úgy érzem ez a nyaralás tökéletes lesz, és semmi nem ronthatja el…

Hazaérve Fanni ugrik a nyakamba, és a szokásos élménybeszámolót követően szemforgatva nehezményezi, hogy nem jöttem előbb, mert így egész nap Niki, a babysitter vigyázott rá. Ezen meglepődök, hiszen a férjemnek már rég itthon kellene lennie.

  • Hol van apa? – kérdezem.

Fanni vállat von. Ekkor Niki unott arccal kisétál a nappaliból és az ajtókeretnek támaszkodva közli, hogy a férjem ma reggel busszal ment dolgozni, mert a kocsiban nincs elég olaj.

  • Késésben volt, ezért nem ért rá venni. Üzeni, hogy busszal is jön haza, ezért valószínű későn ér, és azt kéri ha tudsz, szerezz valahonnan olajat a kocsiba, ha hazaértél, hogy holnap a tervezett időben indulhassatok a Balatonra.
  • Nem tudott volna felhívni? – bosszankodom. – Én egyáltalán nem értek a kocsikhoz. És egyáltalán honnan szerezzek most olajat? A legközelebbi benzinkút is busszal vagy fél órára van innen.
  • Nyugi. Ideírta egy cetlire egy autós bolt weboldalának a címét. Azt mondta innen szokta venni. Van egy boltjuk pár utcányira.

Elveszem a cetlit és rápillantok. A következő szerepel rajta: https://www.olajwebshop.hu/autosbolt.html

Kimerülten sóhajtok egyet, majd leülök a géphez és bepötyögöm a linket. Végül is ha tényleg a közelben van az üzlet, el tudok szaladni érte. Már csak azt nem tudom hogy találjam ki, milyen olajra lesz szükség. Hiszen nekem még jogsim sincs…

A link az Olajwebshop oldalára vezet, azon belül is egy térképhez, ami megmutatja merre találhatóak az üzleteik, ahol személyesen is átvehetők a termékek. Amint látom Óbudán, Kőbányán, Újpesten, és szerencsére Kelenföldön is van boltjuk, tőlünk alig tíz perc sétára.

Bár értékeltem volna, ha a férjem azt is leírja, milyen típusú olaj kell, egy elég könnyen kezelhető és átlátható weboldalról van szó, úgyhogy úgy döntök körbenézek rajta. Biztosan az üzletben is tudnak segíteni, de jobban szeretnék nem teljesen tudatlanul odamenni. Először is elolvasom mit ír magáról a cég.

Mint megtudom közlekedési kenőanyagokkal és más kiegészítő termékekkel foglalkoznak elsősorban. Szűrőket, gyertyákat, illetve különböző adalékokat is forgalmaznak. Valamint különböző járművek ápolásához és karbantartásához is kínálnak termékeket. Izzókat, tömítőket, autófelszereléseket is találhatunk a webshopon. A cég magyar tulajdonban van, és termékeiket magyarországi képviseletektől, illetve Spanyolországból hozatják. Továbbá felhívják rá a figyelmet, hogy a webshopon szereplő termékeiken kívül is be tudnak szerezni termékeket, ha az ügyfélnek igénye van rá. Ez esetben csak jelezni kell nekik e-mailben, milyen olajat kívánunk rajtuk keresztül beszerezni és intézkednek.

A szállítási információknál azt találom, hogy házhoz szállítás is lehetséges, de mivel nekünk sürgősen kell az olaj, hogy holnap hajnalban, még a csúcsforgalom előtt útra kellhessünk, illetve a bolt is itt van a közelben, úgy döntök mindenképp elmegyek érte. A bolt ötig van nyitva, így sietnem kell. Azért egy pillantást még vetek a vásárlói véleményekre, amelyek egytől egyig pozitívak, ami talán annak is köszönhető, hogy a cég 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállal a termékeire, ami alatt az ügyfél meggondolhatja magát és elállhat a vásárlástól. A cég három érvet emel ki, amiért érdemes őket választani, mégpedig azért mert szakértői a közlekedési kenőanyagoknak, üzleteik könnyen elérhetőek, és ügyfélszolgálatuk is örömmel áll vásárlóik rendelkezésére, illetve mert megbízhatóak és 100%-os garanciát vállalnak árucikkeikre.

Ugyan én nem igen értek se az alkatrészekhez, se az olajokhoz, de még számomra is meggyőző volt a bemutatkozásuk, illetve a vásárlói vélemények. Ráadásul a weboldalhoz egy online magazin is tartozik, ahol különböző bejegyzéseket olvashatunk, amik ránézésre még hasznos információkkal is ellátják az olvasókat a szórakoztatáson túl.

Úgy döntök ránézek a termékekre, hátha valamelyik gépkocsiolaj ismerősnek fog tűnni. Az első fülön meg is találom a különböző járművekbe való olajokat. Ám, mivel a típusai semmit se mondanak nekem, sajnos nem vagyok előrébb. Legnagyobb örömömre azonban felfedezem, hogy az oldalon van kifejezetten olyan funkció, ahol csak a kocsi típusát kell beírnom, és már ki is adja a bele való olajat. Könnyebben megy, mint gondolnám. Csak a márkáról kell döntenem, ezek után csak kiválasztom, hogy milyen típusú járműhöz keresek olajat, majd az opciók közül kikeresem a kocsink gyártóját, modelljét, és típusát, és máris mutatja, melyik olajra lesz szükségem. Bevallom, büszkeséggel tölt el, hogy teljesen laikusként ezt is megoldottam a férjem nélkül, és úgy mehetek majd be az üzletbe, mintha értenék hozzá. Szerintem ez az olajkereső funkció egy szuper ötlet. Gyorsan le is jegyzetelem az olaj nevét.

Bár most nincs rá szükségem, de az oldal ugyanígy segítséget kínál a különböző szűrőkkel kapcsolatban is.

Felpattanok és miután meggyőzöm Nikit, hogy várja meg még azt a tíz percet Fannival, amíg elszaladok a boltba, el is indulok. Szerencsére sikerül odaérnem öt előtt, és az olajkereső applikációnak köszönhetően teljes határozottsággal jelentem be az eladónak, hogy milyen olajra van szükségem.

Bár nem gépkocsiolaj vásárlással terveztem tölteni a nyaralás előtti estét, összességében elégedett vagyok, amiért sikerült elintéznem ezt is még ma, és így nem ezen csúszik el a holnapi indulásunk.

A biztonság kedvéért hazaérve beteszem a https://www.olajwebshop.hu/autosbolt.html oldalt a könyvjelzők közé, csak elővigyázatosságból, hátha legközelebb a szűrőt is nekem kellene beszereznem az utolsó pillanatban…

Mire a férjem hazaér már össze is csomagoltam és megfürdettem Fannit. Hála az Olajwebshop informatív oldalának, az olajkereső applikációnak, a gyors és kedves kiszolgálásnak a boltjukban, úgy tűnik idén végre valóban összejöhet a várva várt nyaralás.