Télen-nyáron, az én balatoni álmom

A balatoni nyaralónkba is klímát szereltetünk! – döntöttem el az idei nyaralás után. Évek óta nehezen tudunk szabadulni a magyar tengertől. Minden nyár végén, mikor tényleg szinte mindent összepakolunk, borzalmas szomorúság szakad rám mindig, hogy búcsúzni kell.

Nem arról van szó, hogy soha nem jártunk le augusztus után, hogy megnézzük, minden rendben van-e, de tartósan nem maradtunk eddig. Fűtés nincs, és anélkül ez a kis nyaralóház nem nyújt sok élvezetet. Idén már úgy éreztem, kell valami megoldás! A klimaglobal.eu oldalt kerestem fel elsőként, amikor a megoldás után kutattam, és nem is volt szükségem többre. Telefonáltam, és azonnal részletes tájékoztatást kaptam tőlük: kevés fogyasztással, egy klímával, egy ilyen kis helyiséget kellő hőmérsékleten tudunk tartani, így könnyen le tudunk majd járni télen is. És ha kell, ott is éjszakázhatunk, ha nagyon akarunk! A klimaglobal.eu-ról erre magam is rájöhettem volna, hogy nem is olyan bonyolult. Segítenek eligazodni mindenben, írásban is, csak nem találtam rájuk hamarabb, sajnos.

klimaglobal.eu

Pusztán annyit javasoltak az én elgondolásomhoz képest, hogy a lenti résznél is még apróbb tetőteret zárjuk el, mert a hő felfelé száll, és felesleges azt is fűteni, ha nem akarunk tartósan lent aludni. Egyszer pedig megalhatunk a lenti térben is.

De a lényeg, hogy sosem lesz borzasztó cidri, ha le-lemegyünk egy napra. A kertben sütögetni, teszem azt. És elfagyni sem fognak a dolgok, így ha mégis gyakrabban megyünk, nem kell elzárni a vizet sem. Nagyon segítőkészek voltak a klimaglobal.eu-sok. Lejönnek és ott megbeszéljük, hogyan szereljük fel a dolgot. Télen is folytatódik tehát a balatoni álmunk!