Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Balaton, Balatonfüred, Magyarország - A ma és a tegnap a Balatonon!

Balatonfüredet - a Balaton-part egyik legszebb és legismertebb városát - sokféle névvel illették már, mint a „Szívbetegek Mekkájának”, az „Északi part fővárosának”, a „Múzsák városának”, a „Vitorlássport fellegvárának”, ám akármilyen jelzőt is használunk, egyik sem tudja pontosan visszaadni, amit erre a helyre való érkezéskor tapasztal, illetve érez a látogató. A város évszázadokra visszatekintő múltja, nemzetközileg ismert és elismert hagyományőrző rendezvényei, a történelmi borvidék tüzes borai, a természet szépsége vagy éppen a Balaton közelsége csábítja a turisták ezreit e csodálatos helyszínre. Biztosan állíthatom - van e városban valami, ami egyedivé teszi, ami miatt költők, írók és magánemberek zarándokoltak ide nyaranta már a XIX. század elején is. A balatonfüredi rendezvények aktualitását bizonyítja, hogy növekvőben van azon Balatonfüredre látogató vendégek száma, akik pihenési igényeik mellett, a színes, minőségi kulturális programok iránt is érdeklődnek. A kulturális és természeti értékeit, hagyományait felhasználva Balatonfüred az utóbbi években Magyarország egyik fontos turisztikai célpontjává vált. A város az idegenforgalomban betöltött vezető szerepének megtartását a kulturális turizmus erősítésében látja. Ezt bizonyítja a történelmi emlékhelyekhez kapcsolódó kulturális rendezvényeinek növekvő száma is. Az utazók körében a kulturális örökségeink megismerése iránt egyre nagyobb igény mutatkozik, mely nemcsak hazánkra, hanem a világra is jellemző tendencia. Balatonfüred több elismert, tradíciókon alapuló rendezvénnyel büszkélkedhet, ami a város idegenforgalmi színvonalát méltán emeli. A város polgárait is mozgósító és egyben vendégcsalogató programok szervezésével, a kultúra és a művészetek városának önképét akarják erősíteni ...
1. videó
Balatonfüred, Magyarország
Balatonfüred varázsától ugyancsak megérintett Széchényi István írta egykoron: „Munkafáradt ember, ha a Balaton víz tükrét meglátja, Új életkedvet érez ereiben csörgedezni.”
2. videó
Balatonfüred Borfesztivál - Egy perc Magyarország
Balatonfüred városa Veszprém megyében található. A Balaton északkeleti részének központja, Magyarország első gyógyüdülő városa is egyben. Már a római korban felismerték a környék domboldalainak a szőlőtermesztés szempontjából ideális klímáját és adottságait. A Balaton-felvidék értékes szőlőit és ízletes nedűit kínáló Balatonfüred- Csopak borvidék a huszonkét magyar történelmi borvidék egyike. Az ősi bortermelő vidék őrzi és ápolja hagyományait. Minden év augusztusában 3 héten keresztül zajlik a városban a Borfesztivál. A csodás szépségű Tagore sétányon a kulturális programokkal tarkított rendezvénysorozaton az érdeklődők megízlelhetik a tájegység legjobb borait a szőlősgazdák szíves ajánlásával.
3. videó
Hungary - Balaton: A Balaton szerelmeseinek!
A Balaton szerelmeseinek. A 19. századtól kezdve, egyre több helyen jelent meg a Balatonnal foglalkozó cikk, vers, amelyek a Balaton szerelmeseinek szólnak, a Balaton megigéző szépségéről szólnak. Először csak egy szép próza, majd újságcikkek, és mára már szinte a mindennapi életünkben is része van a Balaton imádatának. Azok számára, akik nem voltak még a Balatonon, nem érintette meg őket a csodálatos látvány, nem igézte meg Őket, nem ejtette rabul a szívüket, azoknak itt egy videó, hogy lássák azt, amiről írunk, és beszélünk ... Nobody quite knows who first declared themselves in love with Lake Balaton. Perhaps a poet, or a traveler, but it s a fact that from the start of the 19th Century onwards, more and more statements like this are recorded. First in beautiful prose, then in newspaper articles, nowadays in virtually everyday speech. For those who haven t been yet it is hard to understand the attraction to Lake Balaton. If we want to educate them, then for every question there is an answer.
4. videó
Balaton retró
A szocializmus tetőpontján a dolgozónép szórakoztatásán munkálkodik a kultúra moderált zenekara - Csatos bambi, balatoni világos sör, 105-ös skoda, szokol rádió, Balaton ... és a Demjén fantasztikus hangja. A Balaton mindenkit vár, a Balatont mindenki szereti.
5. videó
Balaton Sound 2011
Heineken, Balaton Sound, Zamárdi, Magyarország, Balaton. A féktelen bulik partija, a zene, a tánc, az önfeledt szórakozás mindent elsöprő érzése videón. Te voltál már itt? Ne hagyd ki!
Szólj hozzá
- 2012-06-13 10:19:53

A témához érkezett hozzászólások

Szólj hozzá
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Még nem érkezett hozzászólás
Oldal tetejére
Vissza