Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A Quasimodo Nemzetközi Költőversenyre május végéig lehet pályázatokat leadni

Címkék - Balatonfüred, költö, nemzetközi, Salvatore-Quasimodo, találkozó, verseny
A Quasimodo Nemzetközi Költőversenyre május végéig lehet pályázatokat leadni
Salvatore Quasimodo mellszobra a Tagore sétányon
Május végéig lehet pályázni a Quasimodo Nemzetközi Költőversenyre, amelyet idén szeptember 5-6-án rendeznek meg Balatonfüreden - tájékoztatta a Salvatore Quasimodo Alapítvány titkára pénteken az MTI-t.
Cserép László elmondta: pályázni két, eddig még nem publikált magyar nyelvű verssel lehet, a pályamunkákat a balatonfüredi városházára kell postán eljuttatni.

Hozzátette: a hagyományos Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt és Költőtalálkozót idén is koncertek, könyvbemutatók, kiállítások kísérik majd.

Ugyancsak megrendezi a város a meghívásos Bertha Bulcsú-versenyt, amelyre öt írót kérnek fel, akiknek a Balatonhoz kötődő publicisztikát kell írniuk. A két verseny eredményét egy időpontban hirdetik ki.


A híres olasz költő, Salvatore Quasimodo 1961-ben járt Balatonfüreden, a Tagore sétányon gyógyulásának emlékére emlékfát ültetett és versben fogalmazta meg a balatoni tájhoz, a városhoz fűződő érzéseit.
Hirdetés1

A Nobel-díjas olasz költő tiszteletére rendezik meg 1992 óta évről évre a Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt és Költőtalálkozót, amely mind a magyar, mind az olasz kulturális élet kiemelkedő eseményének számít.

A költőversenyre több száz magyar és külföldi pályázat érkezik minden évben, amelyek közül zsűri választja ki a legjobbakat. A Salvatore Quasimodo-emlékdíjat kiérdemlő és a különdíjas verset olasz nyelvre is lefordítják. (MTI)
Hirdetés
Zalán Tibor a 21. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny fődíjasa Zalán Tibor a 21. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny fődíjasa
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.03.11. 15:50
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza