Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A Virágos Balatonfüredért díjakat átadták, 5 kategóriában hirdettek győztest

Címkék - Balatonfüred, díj, szép, város, verseny, virág
A Virágos Balatonfüredért díjakat átadták, 5 kategóriában hirdettek győztest
Átadták az idei Virágos Balatonfüredért verseny díjait. A mozgalomra ezúttal mintegy hétszázan neveztek, végül öt kategóriában hirdettek eredményt.

A kert illetve a balkon ápoltsága, hangulata és összhangja volt a legfőbb szempont. Az év kertje díjat Lőrinczné Kok Anett kapta a Vásártér utcai udvaráért.


- Európai mértékkel nézve is szép és kiváló adottságokkal rendelkező város Füred. De így is van még mit tenni a környezetünk szépítéséért. A városkép jelentősen javulna, ha a rengeteg légkábelt a föld alá tudnánk helyezni, ehhez azonban nagyon sok pénz kellene. Viszont nem minden pénzkérdés, ha mindannyian figyelnénk arra, hogy a közvetlen környezetünk ápolt és tiszta legyen, akkor már sokat lépnénk előre.
Hirdetés1

Jó lenne figyelni a rézsűk, árkok, közterületek tisztaságára is, mert az önkormányzati infrastruktúrával nem győzzük a karbantartást. A virágosítási versenyben résztvevők, kertjeikkel, teraszaikkal példát mutatnak ebben - mondta a Szent István téren rendezett díjátadón dr. Bóka István polgármester.

A város idén három millió forinttal támogatta a mozgalmat, minden jelentkező egy-egy háromezer forintos virágvásárlási utalványt kapott. A versenyre végül 154 magánszemély, 16 intézmény és néhány vendéglátóhelyiség nevezett be, közülük ezúttal is egy szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat. A versenyben induló kertek és balkonok egyre stílusosabbak, egyre igényesebb a kialakításuk- hangzott el a díjátadón.


Íme, a nyertesek névsora:
Az év kertje díj:
Lőrinczné Kok Anett
Igényesen ápolt mediterrán hangulatú, ízlésesen kialakított kert, sok cserepes egynyárival, dézsás növénnyel, amely szépen illeszkedik a ház stílusához. Külön figyelmet fordítottak arra, hogy a kert minden évszakban szép arcát mutassa. A kerthez kapcsolódó közterület is gondozott, érdekesség a kerítésoszlopokra helyezett Agave - szólt az indoklás.

Kert kategóriában elismerésben részesült:
Maródi Gyuláné
Mehler Lászlóné
Langstaller András
Kovács Piroska

Erkélyével, teraszával elismerésben részesült:
Nagy István

Kereskedelmi-, szolgáltató- és vendéglátóhely kategória győztese:
Franciska Grill Étterem (Vázsonyi utca)
Szöllősi Vendéglő (P. Horváth Ádám utca)
Intézmény kategória győztese:
Eötvös Loránd Általános Iskola
(MTI)
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.10.07. 14:37
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza