Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

BalatonMan 2012 Triatlon Fesztivál Balatonfüreden + Programok + Tippek

Címkék - Balatonfüred, Balatonman, BalatonMan-2012-Triatlon-Fesztivál, Füred, programok-Füreden, top-10, triatlon
BalatonMan 2012 Triatlon Fesztivál Balatonfüreden + Programok + Tippek
2012. június 14. és 17. között Balatonfüreden
Balatonfüreden 2012. június 14. és 17. között kerül megrendezésre a BalatonMan triatlon verseny, amely gyönyörű környezetben, magas színvonalú szervezéssel várja azokat, akik szeretik a sportos kihívásokat.

BalatonMan 2012 Triatlon Fesztivál

A szervezők a profi atléták mellett várják az amatőr ironmanek versenyre való jelentkezését. Szuper hangulat és felejthetetlen élmény lesz együtt versenyezni a sport legkiemelkedőbb sportolóival. A verseny mellett az érdeklődőket szabadidős programok, családi programok, sportexpó várja.
Hirdetés1

A szervezők a gyerekek szórakoztatására kiemelt figyelmet szánnak, mellyel lehetőséget adnak a sportos szülőknek a nyugodt versenyzésre. A gyerekprogramok ingyenesek, részletesen a programok fülön tájékozódhatsz.


BalatonMan Verseny Kategóriái

 • BalatonMan IRON
 • BalatonMan 70.3
 • BalatonMan Special


Váltók

 • Kötött Váltó
 • Korlátlan Váltó


I. Balatonman Triatlon Fesztivál

Balatonfüred - 350 induló, látványos verseny, vasemberek és amatőrök együtt, családi illetve gyermekprogramok. 20I2. Június 14-17-én egy festői környezetben, profi módon megrendezett verseny, valamint széles körű sportszakmai expó és szabadidős, családi programok várnak rád Balatonfüreden. Mi biztosan ott leszünk. És Te? Rajthoz áll Csőke Balázs a koreai Ironman győztese, a hazai közéleti szereplőkből álló média váltó, és Füred két középiskolájának csapata is.

Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, hogy a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja. A megfelelő felkészüléssel bárkiből lehet ironman, de a rövidebb távok teljesítése vagy a váltóban való részvétel is fantasztikus élményt nyújt. Persze a sportág élmenői is ott lesznek, velük együtt versenyezni extra motívációt nyújt mindenkinek!

Három kategóriában lehet versenyezni ...

Balatonman iron
(3800 méter úszás,180 km kerékpározás, 42,2 km futás. Klasszikus ironman táv.)

Balatonman 70.3
(1900 méter úszás, 90 km kerékpározás és 21 km futás.)

Balatonman special
(1900 méter úszás, 180 km kerékpározás, 11 km futás. Azoknak, akik kerékpározásban erősek, de a másik két számban nem akarnak teljes távot megtenni.)


Programtáblázat, I. Balatonman Triatlon Fesztivál 2012 Balatonfüred

2012. június 14. Csütörtök

14:00 versenyközpont és triatlon expo nyitása.
19:00 tészta party

2012. június 15. Péntek

10:00-tól a versenyközpont nyitva
12:00 biciklisek felvonulása a Tagore sétányon.
14:00-től előadások , élménybeszámolók, gyerekek részére programok, nyitnak a depók, leadhatók a szerelések
18:00-tól technikai értekezlet
19:00 a verseny fővédnöke hivatalosan is megnyitja a versenyt

2012. június 16. Szombat

07:30 RAJT
15:30-tól befutók
17 00-től óriás bográcsgulyás, koncert és buli

2012. június 17. Vasárnap

11:00 ünnepélyes eredményhirdetés és a diplomák átadása
12.00 tombola a versenyzők és a szurkolók részére

A tésztapartin és a versenyt követő vacsorán az ételek elkészítéséről Stefán László mesterszakács gondoskodik.


Gyerekprogramok

Fontos számunkra, hogy amíg te versenyzel addig a téged elkísérő gyemekek is jól töltsék az időt. A nevezőkkel érkező gyermekek az összes programot ingyen vehetik igénybe és a verseny napján egy túrórudira és egy fagyira is a vendégeink!

A tervezett gyerekprogramok

 • Ugrálóvár
 • Rajzfilmsarok
 • Bohócműsor
 • Gyermek ügyességi versenyek
 • Animáció és arcfestés
 • Gyerektombola

... Kérünk mihamarabb jelezd részünkre a veled érkező gyerekeket is!

Kedvezmények

Nevezőként ...

 1. a Sundance egész területén 20% kedvezménnyel fogyaszthatsz,
 2. kedvezménnyel bobozhatsz balatonfűzfői bobpályán,
 3. kedvezménnyel foglalhatsz szállást a szállásadóinknál,
 4. ingyen töltheted le a pályán elhelyezkedő fotósok képeit,
 5. 50 %kedvezményt kapsz az ausztriai schladmingban a Ridehouseban.

A nevezők és kísérőik 50% kedvezménnyel vehetik igénybe a balatonfüredi csúszdaparkot a verseny egész ideje alatt!


Balatonman iron kategória pályaleírás

3800 m úszás

Úszás helyszíne a füredi camping strandja. 2x1900 méteres kör mely közben a versenyzőknek ki kell jönniük a vízből , 20 métert futva kezdik meg az úszás második körét.

Tervezett útvonal!

 • Várható vízhőmérséklet 18-24 fok.
 • Limitidő 2 óra 20 perc a kerékpározás megkezdéséhez.
 • 24 fok alatti vízhőmérséklet esetén a neoprém ruha használata engedélyezett.

180 km kerékpár

4 x 45 km kör. - A kerékpározás polgárőri biztosítás mellett zajlik de a kresz szabályait be kell tartani. Versenyzők 10 méteres követési távolsággal haladhatnak, a bolyozás szigorúan tilos! A versenyközpontban van lehetőség egyéni frissítő feladására is, a körön további két frissítőállomáson a szervezők biztosítják a versenyzők frissítését.

Tervezett útvonal!

Limitidő 11 óra 30 perc a futás megkezdéséhez.

42195 méter futás

8 x 5200 méteres kör és 2 x 300 méteres befutó a célba.

Tervezett útvonal!

 • Szintkülönbség nincs a futókörön.
 • A futás forgalomtól elzárt szakaszon jó minőségű aszfalton illetve műkövön van kijelölve.
 • A futók követése szigorúan tilos!
 • A futókörön két frissítőállomáson a szervezők gondoskodnak az elvesztett kalóriák és a folyadék pótlásáról, de egyéni frissítők feladására is van lehetőség.

Limitidő 15 óra harmic perc az utolsó futókör megkezdéséhez.


Regisztráció

Egyéni kategória

Kötött váltó - 3 fős csapat,minden tag egy számot képvisel, váltás kizárólag a depóban.

Korlátlan váltó - Minimum 2 fős csapat (de akár lehettek tizen is), a váltásokat tetszőleges helyszínen és időben hajthatjátok végre.


Nevezési díjak - egyéni indulóknak

Balatonman Iron Balatonman 70.3 Balatonman Special

 1. 2012.02.15-ig 32000 Ft 22000 Ft 22000 Ft
 2. 2012.03.31-ig 37000 Ft 25000 Ft 25000 Ft
 3. 2012.04.01 után 42000 Ft 32000 Ft 32000 Ft

Az egyéni kategóriák nevezési díjai tartalmazzák a kedvezményekre jogosító karszalagot a Sundance egészterületén 20% az Aquaparkban 50% kedvezményt biztosít,a versenyzőkkel érkező gyermekek ingyenes programjait, a versenyen a komplett frissítést, a csütörtöki tésztapartin és a verseny utáni bográcsgulyáson való részvételt. A versenyen célba érők finisher pólót, érmet és diplomát kapnak.


Nevezési díjak - váltóban indulóknak

Balatonman Iron kategóriában kötött illetve korlátlan váltó Balatonman 70.3 kategóriában kötött illetve korlátlan váltók

 1. 2012.02.15-ig 9900 Ft / fő 8900 Ft / fő
 2. 2012.02.15 után 10900 Ft / fő 9900 Ft / fő

A nevezési díj tartalmazza a kedvezményekre jogosító karszalagot, a Sundance egészterületén 20% az Aquaparkban 50% kedvezményt biztosít, a versenyzőkkel érkező gyermekek ingyenes programjait, a versenyen a komplett frissítést, a csütörtöki tésztapartin és a verseny utáni bográcsgulyáson való részvételt, oklevelet a díjátadón.

Időpont

2012. június 14. /csütörtök/ - 2012. június 17. /vasárnap/ - A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát!


Top 10 program Füreden - Balatonfüred top 10 ...

Remélem 2012 június 14.-én találkozunk Balatonfüreden a Sundance Parkban a versenyközpontban, de mielőtt odaállsz szombaton rajthoz biztos lesz még egy kis időd, hogy körbenézz a városban. A verseny előtti napok már tele vannak izgalommal, várakozással és ilyenkor nem árt, ha egy kicsit másra figyelünk. Ehhez szeretnénk neked segítséget nyújtani és figyelmedbe ajánlani a következő helyszíneket és programokat, melyeket nem szabad kihagyni! A rajtcsomagban találod majd a kedvezményekre jogosító kuponokat melyek nagy része a verseny után is érvényben marad, tehát ha később Balatonfüreden jársz, akkor is felhasználhatod!

A www.balatonfuredma.hu oldalon olvashatsz a város történelméről, hírességekről, látnivalókról, és sok egyéb hasznos információról.

A várossal kapcsolatos összes naprakész információt pedig megtalálod a www.balatonfuredma.hu oldalon.


1. Séta a Reformkori Városrészben

Ha szeretnél Füredről többet megtudni és rászánsz egy órát, akkor vezetett csoport keretében vegyél részt az alábbi sétán. A nevezők és kísérőik részére az idegenvezetés ingyenes. Részvételi szándékodat kérlek e-mailben jelezd felénk! Vezetett séta tervezett időpontja: 2012 június 15. péntek délután 2 óra (14:00) a biciklis felvonulás után!

Sétaútvonalunk a Látogatóközpont elől indul, és a Blaha Lujza utcán vezet végig, ahol az épületek történetein túl anekdotákat hallhatnak Blaha Lujzáról, Jókai Mórról, a Posta házról, valamint az első Anna-bálról, s a hozzá fűződő hagyományokról. A Horváth-ház érintésével átsétálunk az Anna Grand Hotelhez, mely már a reformkor idején is kedvelt szállója és vendéglője volt művészeknek, majd az árkádok alatt megtekintjük a Füredi Panteont. A Gyík szobornál a színházi életről, a Kossuth forrásnál Balatonfüred gyógyító vizének legendáiról, valamint az egykori Fürdőház (ma Állami Szívkórház) híres orvosairól és betegeiről mesélünk érdekes történeteket. A Tagore sétányon olyan híres személyiségek szobrait csodáljuk meg, mint Deák Ferenc, Széchenyi István, Kisfaludy Sándor, de itt található a Lantos lány szobra, Blaha Lujza Emlékpadja és a Rózsakert is. Sétánkat Tagore szobránál és fájánál fejezzük be.


2. Városi Múzeum

A néhai fürdőigazgató villája, négy nagyobb téma: a közlekedés, a gyógyfürdő, az Anna-bál és a színház köré csoportosítva mutatja be Balatonfüred reformkori történetét. A múzeum épületében kap helyet a Helytörténeti Gyűjtemény gazdag könyvtárával, valamint a Látogatóközpont.

8230 Balatonfüred, Blaha u. 3.
Tel.: +36-21-200-24-55
info@furedkult.hu
Web: www.furedkult.hu


3. Koloska-völgy

A Balatonfüredi Erdő természetvédelmi terület szívében található Koloska-völgy nagyon sok lehetőséget kínál az idelátogatóknak a szabadidő hasznos eltöltésére. Többek között: erdei környezetben a kiépített tornapályán a praktikusan megtervezett tornaszereken aktív kondíciójavító tornára. A tanösvény bejárásával a környék növény- és állatvilágáról, valamint geológiai sajátosságairól kapunk átfogó képet. Ajánlott iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt.

A helyszínen kialakításra került természet adta lehetőségeket kihasználva egy szabadtéri színpad is.2004-ben szintén felújításra került a forrás és a tó is, így a forrás feletti kútból iható víz folyik. Mindezek mellett természetesen több tűzrakó hely, sok pad és asztal várja a kirándulókat, pihenni vágyókat.


4. Kiserdő

A 9,5 hektáros egykori angolkertet méltán nevezhetjük a város tüdejének. A színháztér az egykori teátrum oszlopaival, mesejátszótér a kicsiknek, erdei tornapálya, pihenő ligetek és hangulatos sétányok várják az ide látogatót!


5. Annagora Aqapark

Nevezők és családtagjaik a Balatonman ideje alatt a csúszdaparkba 50 %-os kedvezménnyel léphetnek be! Kedvezményre jogosító kupont a rajtcsomagban találod!

Az Annagora Aquapark a mai legmodernebb technikai elemekkel célozza meg az újdonságokra és a "vizi-élet" extrém felhasználására éhes kedves vendégeit, nem megfeledkezve a társas és a játékos elemek minél gazdagabb alkalmazásának igényéről, figyelembe véve a gyermekes családok szükségleteit is. A medencéken, és csúszdákon kívül szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang is biztosítja a felüdülést. Az igényes és innovatív elemek létrehozatala a kiemelten kezelt biztonsági igények mellett nélkülözhetetlenné teszi a legfejlettebb technológiák alkalmazását. Így büszkén állíthatjuk, hogy vízi parkunk felveszi a versenyt bármelyik nyugat-európai hasonló építménnyel.

Létesítményünk képes alkalmazkodni az eltérő időszakok - elsősorban az elő és utószezon esetén jelentkező - változó igényeihez.


6. Bergmann cukrászda

Ajánljuk azoknak, akik szeretnének a verseny előtt még egy kis plusz kalóriát magukhoz venni. Kedvezményre jogosító kupont a rajtcsomagban találod! (Vigyázat: A mimóza és a franciakrémes olyan, hogy garantált függőséget okoz É n nem megyek át Füreden anélkül, hogy legalább kettőt ne egyek mindegyikből titokban! Muki)

Bergmann Cukrászda
8230 Balatonfüred, Petőfi Sándor utca 64.
Tel: (06) 87 / 341 087
Web: www.bergmanncukraszda.hu - Petőfi Sándor utca

Bergmann Cukrászda és Kávéház
8230 Balatonfüred, Zsigmond utca 1.
Tel: (06) 87 / 482 763
Web: www.bergmanncukraszda.hu - Zsigmond utca

A Bergmann Cukrászdák a Bergmann családról kapták nevüket, ahol nagy hagyományai vannak a cukrász mesterségnek. Az első Bergmann Cukrászdát 1939-ben Győrben nyitotta édesapánk, nagyapánk, dédapánk, Bergmann Imre. Napjainkban is az ő szakmai elhivatottságát tartjuk követendő példának.

Balatonfüredi cukrászdáink 1992. és 1999. óta csábítják az édes ízek kedvelőit. Vendégeink között nagy a törzsvendégek aránya, ami annak a régi családi alapelvnek is köszönhető, hogy a jó minőségű alapanyagokat nem szabad felcserélni silány utánzatokkal. A cukrászda kínálatában megtalálható sok-sok finomság: saját készítésű sütemény, torta, fagylalt, fagylaltkehely, kenyér, és kávékülönlegesség. A kizárólag helyben készített cukrászsütemény választékunkban megtalálhatóak a hagyományos, megszokott íz világ mellett a mai modern elvárásoknak megfelelő termékek is. Szívesen ajánljuk figyelmükbe sütemény specialitásainkat is.

Az általunk kínált valamennyi fagylalt természetes alapanyagokból, főzött technológiával készül, ezért kitűnő alapja egyedi fagylaltkehely választékunknak. Kevésbé édesszájú vendégeink nagy megelégedéssel fogyasztják pogácsáinkat, kenyereinket. Kávékülönlegességek: kávéinkat kizárólag a Bergmann Cukrászdák részére pörkölt különleges kávékeverékünkből készítjük.


7. Városnézés kisvonattal - Liliput Kisvonat

8230 Balatonfüred, Vitorlás tér
+36-/20-968-3739, +36-/20-244-9791
liliputkisvonat@freemail.hu
Web: www.liliputkisvonat.hu

Ajánljuk azoknak a családoknak, akik gyerekkel érkeznek a versenyre, és akik a verseny előtti utolsó napokban nem akarnak egyetlen fölösleges kalóriát sem elégetni! Nevezőink a szolgáltatást 20% kedvezménnyel vehetik igénybe nem csak a verseny alatt. Kedvezményre jogosító kupont a rajtcsomagban találod!

Személyszállítás, városnézés kisvonattal Húsvéttól szüretig (április - október), naponta 9.00 - 24.00, 60 fő ülőhelyes befogadóképességgel. Városnézés Balatonfüreden: Hajóállomás - Kerek templom - Jókai Villa - Polgármesteri Hivatal - Vörös templom - Fehér templom - Agro Hotel - Kemping - Berzsenyi kút - Maina Hotel - Kikötő. Az út időtartama kb. fél óra


8. Vanyolai Hajózási Kft.

Telefon: +36 30 219 0853
Fax: +36 87 482 382
info@vanyolai.hu
Web: www.vanyolai.hu

Balatonfüred a víz felől egy más arcát mutatja! Nevezőink és családtagjaik kedvezménnyel vehetik igénybe hajósprogramokat, nem csak a rendezvény ideje alatt! Kedvezményre jogosító kupont a rajtcsomagban találod! Cégünk márciustól novemberig kínálja hajóprogramok széles választékát. Csodálja meg Tihany és a Balaton felvidék látványosságait hajóinkról, vagy csak élvezze a fényárban úszó tópart nyújtotta lenyűgöző szépséget esti sétahajó járataink egyikéről!

Amennyiben hajót szeretne bérelni, akkor is jó helyen jár. Vállaljuk céges rendezvények, csapatépítő tréningek, születésnapi partik, esküvők, partnertalálkozók, sajtófogadások, stb. lebonyolítását, akár étkezéssel, borkóstolóval egybekötve is. Tekintse meg hajóinkat, aktuális programjainkat, vagy kérjen személyre szabott ajánlatot!

Hajóprogramok

"1 órás sétahajózás" - A 60 perces hajóúton Balatonfüred új arcával ismerkedhet meg: a város partszakaszán végighajózva tekintjük meg a látnivalókat (Tagore-sétány, személyhajó kikötő, vitorláskikötők, szállodák, camping, vizisípálya, stb.), majd a Tihanyi-félsziget lenyűgöző szépsége, a bencés apátság, a Visszhang-domb, és a kikötő mellett hajózva fordulunk vissza. Így pillanthatjuk meg ismét Balatonfüredet, most néhány kilométer távlatból. Az út alatt idegenvezetést hallhatnak, amelyben tájékoztatjuk vendégeinket a látnivalókról.

"2 órás sétahajózás" - Ezen a túrán egy nagyobb kirándulásra hívjuk Önöket: az 1 órás útvonalon tovább hajózva átjutunk a Balaton legkeskenyebb pontján, Tihany-rév és Szántód-rév között, itt megtekintjük a kompokat, közelebbről szemügyre vesszük a tó déli partját, aztán pedig az eddig a Tihanyi-félsziget által takart nyugati medencét is. Tiszta idő esetén akár még Badacsony jellegzetes hegye is láthatóvá válik. Sokkal közelebbről csodálhatjuk azonban a tihanyi Tájvédelmi Körzet rendkívül gazdag növény és állatvilágát, hiszen csaknem 100 méter távolságra hajózunk a part mellett. A félsziget nyugati oldalától a Bozsai-öböl megközelítése után veszünk búcsút. A hajóút közben hallható idegenvezetésből sok információt és érdekességet tudhatnak meg, az út kezdetén pedig megvendégeljük Önöket egy itallal.


9. Révész és halász - Pásztor János szobra

"Vándor mikor erre jársz állj meg egy pillanatra, ülj le a padra, hunyd le a szemed, kívánj valamit és ha igazán akarod az tényleg teljesülni fog!"

A gróf Széchenyi István születésének 150. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségsorozat keretében, 1941. szeptember 1-jén avatták fel a balatonfüredi új hajókikötőt. A két szobrot Hóman Bálint vallás- és közoktatásügyi miniszter ajándékozta Füred fürdő-helynek. A Halász és a Révész, a két balatoni ősfoglalkozást jelképező bronzszobor.

A Halász Kun József egykori kenesei halász nagygazdát ábrázolja Herman Ottó a Magyar halászat könyve című művében közölt rajz alapján. A Révész szobrot egy tihanyi révészlegényről mintázta az művész. Az 1960-as években a szobrokat eredeti helyüktől néhány méterrel távolabb helyezték. Közéjük 1962-ben kőből készült pihenőpadot állítottak, amelyet Erdélyi József verse díszíti ...

"Tétlen pad én, örömöt, boldogságot, csak pihenő emberben lelek;
Jertek hozzám s az édes fáradtságot osszátok meg velem, óh emberek"


10. Balatoni Bob Szabadidőpark

8184 Balatonfűzfő, Uszoda u. 2.
Tel.: +36-88/586-170
Fax: +36-88/586-171
bob@balatonibob.hu
Web: www.balatonibob.hu

Akár a verseny előtt akár utána, de ne hagyd ki a fűzfői bob pályát. Nevezőink és családtagjaik kedvezménnyel vehetik igénybe! Kedvezményre jogosító kupont a rajtcsomagban találod!

A balatoni bob pálya Veszprémtől 10 km-re a Balaton északi partján Balatonfűzfő egyik legszebb erdei területén, a város központjától nagyjából 500 méterre helyezkedik el. A pálya 2001. augusztus óta - egész évben működő - kedvelt kirándulóhelyévé vált a környékre látogató családok, kiránduló csoportok, turisták számára. Tulajdonosa és üzemeltetője a Balatoni Bob Kft.

A 20.000 m² alapterületen fekvő létesítmény legmagasabb pontjáról csodálatos panoráma nyílik a Balatonra.
Továbbá izgalmas szórakozást nyújt a pálya mellett felépített SERPA KALANDPARK. Tavasztól a pálya területén büfé működik, nyáron koktélbár és zenés szórakozóhely fogadja az idelátogató kedves vendégeket. Felhőtlen szórakozást és sportos felüdülést kívánunk minden korosztálynak!

Nyitvatartás

A balatoni bob pályán télen-nyáron várjuk a kedves idelátogató vendégeinket. Nyitva: délelőtt 10 órától, 20 óráig.

A bobpálya

A pálya teljes hossza 800 m, mely 39 m szintkülönbségű területre épült. A kétszemélyes kocsik felvonó segítségével jutnak az erdei domb tetejére, ahonnan izgalmas lecsúszást ígérnek az éles kanyarok, a bukkanók, a 15 m hosszú alagút. Az esti órákban ideérkező kedves vendégek jó hangulatát fokozza a kivilágított pálya, valamint az alagút villogó fénye, mely igazán élvezetessé teszi a száguldozás élményét. (Forrás: Balatonfüred top 10)


BalatonMan triatlon verseny 2012
Hirdetés
Balatonman Triatlon Fesztivál 2012 Balatonman Triatlon Fesztivál 2012
Balatonman Triatlon Fesztivál 2012. 20I2. Június 14-17-én egy festői környezetben, profi módon megrendezett verseny, valamint széles körű sportszakmai expó és szabadidős, családi programok várnak minden érdeklődőt Balatonfüreden.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.06.16. 10:48
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Rev. David Babatunde
Válasz erre - 2013-10-26 13:55:24 | #2016

Kínálunk a személyes és üzleti hitelek tőke összege közti $ 2,000.00 a $ 500,000,000.00 amerikai dollár, az európai Euro vagy GB font egyének, cégek és együttműködnek testületek függetlenül családi állapot, nem, vallás, és a helyét, de kell egy jogi eszközökkel visszafizetésére visszafizetni a kölcsönt az előírt időben, és meg kell bizalom méltó a kamat olyan alacsony, mint 3%-ot. Ha ez benfits a várakozásokat, akkor javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba velünk oxygenloanageency@gmail.com

Rev. David Babatunde

nakker
Válasz erre - 2012-06-16 12:41:50 | #1644

Fos. Neszesemmifogdmegjól. Lenyúlós unalomgyárosok.

Oldal tetejére
Vissza