Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Beteges antiszemitizmus vagy csak emberi butaság? Még mindig itt tartunk 2013-ban!

Címkék - antiszemitizmus, Balatonfüred, Facebook, Füred, gyűlölet, óvoda, óvónő, zsidó
Beteges antiszemitizmus vagy csak emberi butaság? Még mindig itt tartunk 2013-ban!
Ahol zsidó csillagot tesznek a magyar gyerekek fejére - Anyáknapi műsor a Kiserdei óvodában
Bezáratni való óvoda: balatonfüredi Kiserdei Óvoda - "A gyerekem fején kötelezően a zsidó csillag" - biztosan ezt a konzekvenciát kell levonni egy kedves szülőnek - aki nyilván maga is elvakult gyűlölködő - egy Anyák napi műsorról, miközben könnyeit törölgeti a meghatottságtól? Hibáztak az óvónők? Miért? Szabad-e a mai modern világban egyáltalán ilyen mértékben megkülönböztetnünk egymást?

Az is lehet, hogy csak a világ modern és egyesek sajnos megragadtak valahol a múltban, a gyűlölködés mezején, az uszítás rögös és borzalmasan ingoványos, bizonytalan útján. Sajnos itt tartunk ma!

Uszító szülő, aki maga is antiszemita?

Balatonfüreden a Kiserdei óvodában történt Anyák napi ünnepség után egy anyuka a Facebook-on osztott meg gyűlölködő gondolatokat. Normális-e az, hogy a mai világunkban minden esetben gyűlölködni, uszítani kellene egymást más népek, vallások ellen, ha olyat tapasztalunk ami szerintünk más, nem a mi kultúránk, nem a mi "fajtánk"? Kell-e szándékosan mindenben csak a rosszat, az ellenséget látni? Bántai embereket színük, vallásuk alapján, legyen az zsidó, cigány, fekete, fehér vagy sárga ... Kell-e belemagyarázni mindenbe valamilyen vallási fantazmagóriát?
Hirdetés1

Hibázott-e az óvónő vagy sem? Karácsonyi kifestőből kivágott csillagok ...

A kérdés valóban (sajnos) érzékeny téma. Miért? Mert társadalmunk egy része még a mai napig is elutasító, gyűlölködő és szeretne mindenben mást látni, valami olyat, ami szerintük más, nem olyan mint ők, belemagyarázni bizonyos dolgokba azt, amit látni, hallani akarnak. Miért kell egy Anyák napi műsorból zsidó ellenes propagandát kreálni. Itt tartunk még, hogy a belemagyarázások miatt egyes ismerősök, barátok, olyan kommenteket, hozzászólásokat írnak, amelyek nyomdafestéket sem tűrnek. Valóban itt tartunk még? Sajnos az alábbi néhány példa ezt mutatja. De hiszem, és biztos vagyok abban, Ők vannak kevesebben!

Az óvónő hibája szerintem ebben csak is annyi, hogy nem gondolt bele abba, mennyi olyan másban hibát, rosszat, gyűlölködést kereső ember lehet, akik egy ilyen ártatlan műsorból, díszletből ekkora hejehuját fog keríteni csak azért, hogy beteges gondolataikat, torzult érzelmeiket tudják kinyilvánítani a nagyvilágnak.

Pártok, államok, népek, országok, vezető politikusok követtek már el éppen elég hibát egymás ellen világunk rögös történelme folyamán. Bántottuk egymást - és tesszük ezt sajnos a mai napig is a hovatartozás, szín, vallás miatt - éppen eleget, pont itt lenne már az ideje a megbékélésnek, annak, hogy felnőjünk egy új világba, ne gyűlölködjünk, tudjunk egymás mellett békében, szeretetben élni hovatartozásunktól függetlenül. Majd ha nem fogunk mutogatni a másikra, nem keressük szándékosan a rosszat, nem akarjuk egymást bántani, akkor majd eljutunk egy olyan világba itthon és a nagyvilágban egyaránt, amikor is a béke, a nyugalom fog körülöttünk uralkodni.

Mutassunk példát mindenkinek a mi kis közösségünkben itt Balatonfüreden! Ne hagyjunk teret a beteges, antiszemita gyűlölködő embereknek, és akkor talán majd Ők is előbb vagy utóbb, de rájönnek arra, hogy mennyivel jobb békességben együtt élni!


Segítség ...! Segíts Jobbik, segíts Újhelyiné Kriszti!

Itt például segítséget kért még Újhelyiné Károlyi Krisztinától (jobbik) a kedves szülő, mert neki az óvodai farsang helyszíne sem tetszett. Az a hely, ahol kényelmesen, zsúfoltságtól mentesen lehetett levezényelni a rendezvényt. Persze Újhelyiné próbálkozott az alpolgármester asszonynál is, majd érdeklődött a változásokról ...

"Szia!
Kérdetném, hogy van-e változás a farsang helyszínében, mert továbbítottam Molnár Juditnak, ő pedig alpolgármester asszonynak ezt a "kellemes" farsangi helyszínt. Jó lenne tudni, intézkedtek-e? Kriszti"

"Holnapra tudom megmondani, mert ma a L..i iskolafelkészítőn van és csak holnap megy oviba! Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél!!! Remélem eredményes lesz a dolog!" február 4., 11:00

De miért is kellett volna? Nem a tolerancia, a közös együttélés a legfontosabb alappillére közösségünknek pártállástól, vallástól függetlenül? A Hit Gyülekezet háza igenis praktikus hely volt az óvodai rendezvény megtartására. Nem a rosszat kell látni, keresni, hanem a gyermekek érdekét nézni, ugyanis itt nem voltak összezsúfolva, benyomorítva egy kis terembe. Ehhez nem kell senkinek gyülisnek lennie, hanem meg kell köszönni a lehetőséget!


Íme néhány hozzászólás a Facebook-ról és részletek a szélső jobbos médiából

... "Meggyalázzák Fiamat, Nemzetem, Vallásomat!!!" Ez pont a témához illő dala a Kárpátiának!!

... És akkor a többi elvakult gyűlölködő - Ma bukkantam rá egy képre, amit tegnap osztott meg egy aggódó anyuka, akinek a MAGYAR fia és a többi MAGYAR óvodás anyák napjából zsidó csillaggal köszöntette édesanyjukat. Igen, ez ma Magyarország... Nyilván nem mondták el a gyerekeknek, hogy egy gyilkos- és terrorista államnak a szimbólumait húzták a fejükre, akik előszeretettel gyilkolnak ártatlanokat, köztük leginkább gyerekeket és csecsemőket. A Kuruc.info meg is osztotta a képet, és már többen is írták, hogy írnak az óvodának. Természetesen én is így fogok tenni. Nincs további mondanivalóm ezzel kapcsolatban, mert teljesen megrökönyödtem a ténytől, hogy ilyen létezik és megtörténhet. Remélem mindenkit kicsapnak az óvodából. Természetesen itt van a gyermekgyűlölő (joggal mondható annak) óvodának az elérhetősége:

OM azonosító: 036877
Intézménynév: Kiserdei Óvoda
Székhely: 8230 Balatonfüred, Park utca 11.
Intézmény vezetője: Czunamné Szabó Ágnes
Ellátott feladatok: óvoda;
Tel.: 87/343416
Fax: 87/343-416
Vezető e-mail: kiserdei.ovoda@chello.hu
Fenntartó: Közoktatási Intézményfenntartó Társulás
Fenntartó típusa: önkormányzatok fenntartói társulása - gesztor és tag


... A hatágú csillag, vagy más néven hexagram két egymásba fonódó egyenlő szárú háromszög, az egyik háromszög csúcsa fölfelé, a másiknak a csúcsa lefelé néz. Ez egy olyan ősi szimbólum, ami az emberi történelem hajnala óta szorosan összefonódik a mágiával, az okkultizmussal, az asztrológiával, a boszorkánysággal, vagyis általában véve az "ezoterikus" tanrendszerekkel. Ennek a jelképnek a negatív hatását jól példázza az, hogy még modern korunk Amerikájában is annyira kísérő motívumává vált a különböző okkult vezettetésű bűnügyeknek (pl. gyermekrablások, rituális gyilkosságok stb.), hogy Kalifornia állam iskoláiban figyelmeztető plakátokat helyeztek ki a diákok számára a hexagrammal kapcsolatban. Ezeken a plakátokon rendkívüli elővigyázatosságra intik a tanulókat a hatágú csillagot illetően, felhívják őket az olyan helyek és helyzetek elkerülésére, ahol ez a jelkép feltűnik. Ugyanakkor furcsa módon ez a csillag lett a nemzeti jelképe "a Biblia népének", vagy a "választott népnek", zsidóknak is. Vagyis itt valami nincs teljesen rendben. Igen, tudjuk, a zsidóság gyakran használt olyan jelképeket és vezetett be olyan gyakorlatokat, amelyek ellentmondanak a Szentírás tanításainak, de az azért mégiscsak furcsa, hogy egy közismerten Sátánnal és az okkultizmussal asszociált jelkép vált a "helyreállított" Izrael nemzeti szimbólumává."--jah és most olvasom Reginát-- ez az "ovónéniféleség "HIT-GYÜLIS!!!--na ha ez vigyázna az én gyerekemre...

... Zsidó csillaggal a fejükön kellett köszönteniük a magyar gyerekeknek édesanyjukat egy óvodában. Hunhír.info

Az édesanya közlése szerint már az is több volt a soknál, hogy az óvodai farsangi mulatságnak a Hit Gyülekezete nevű hivatalosan egyházzá nyilvánított cionista szekta adott otthont. Most viszont a keresztények vallási érzékenységét még inkább megsértették, de kíváncsiak lennénk, hogy mondjuk a pogányok, hitetlenek mit szóltak mindehhez.

A Fidesz megfelelés-kényszeres politikájának tipikus tükröződése az amúgy folyamatosan fejlődő Balatonfüreden, amelyből úgy látszik, Bóka István polgármester hiába csinált építészeti szempontból mintavárost, pozitív megítélését maximálisan beárnyékolja, hogy ilyen célirányos cionista propaganda-hadművelet előfordulhat az általa vezetett Balatonfüreden.

A magyar kisgyermekek agymosása, így a balatonfüredi eset is jól illik abba a képbe, amelyről már tavalya magyar médiában elsőként hírt adtunk, az Eszter könyve elnevezésű zsidó propagandafüzet óvodai, iskolai terjesztésével kapcsolatosan. A magyarországi zsidó nagykövetség támogatásával készített füzet a mindenre fogékony fiatalok számára egyértelműen azt közvetíti, miszerint Isten ajándékozta a zsidóknak jelenlegi államuk területét, ezért nemcsak jogosan tartózkodnak a megszállt palesztin területeken, hanem a vallásos érzelműek számára kétségeket kiváltó módon Isten kiválasztott népe szerepében tetszeleghetnek.

Nem akarják megérteni a zsidó propagandagépezet vezetői, sem az állandó holokausztkampányukkal, sem az erőszakos hittérítéssel, hogy ezzel pont az ellentétes hatást érik el a szabadságszerető magyar nép körében, hiszen már a bolsevik uralom is megmutatta, hogy a többség legjobban azt veti el, amit erőszakkal közvetítenek és sulykolnak, még akkor is, ha esetleg az adott időpontban félelemből, egzisztenciális okokból erről nem beszél. Aztán amikor eljön az alkalmas időpont, elementáris erővel tör ki belőle a kötelezőség miatt felgyülemlett ellenérzet.

Az elmúlt 23 év jellemzője, hogy a normális mederben tartott holokausztozás helyett egy kötelező fájdalom- és siralomszemléletet akarnak kialakítani Magyarországon, ami pont azokra csaphat vissza bumerángként, akiket éppúgy felhasználnak saját vezetőik különböző birodalmista céljaikra, mint ahogyan felhasználják bizonyos magyarországi politikai erők a szocialista 3,60-as kenyér időszakát az oligarchák, az idegen multik, a nagytőkések és a bankok hatalmának biztosítására.

... A gyerekem fején kötelezően a zsidó csillag!!! ?????? Ez normális? Ez a személyiségi jogok megsértése és a vallási és politikai nézeteink meggyalázása!!! - Kepli Lajos,

... Olyan jó érzés, hogy ennyien kiállnak mellettünk és nem csak én érzem úgy hogy amit a Balatonfüredi, Kiserdei Óvodában műveltek, az nem normális!! Köszönöm szépen Mindenkinek, Aki a képeimet megosztotta és meg fogja osztani!!!! Köszönöm, Köszönöm!!!!!

... Akár nő, akár nem (merthát a mai liberalista világban...) a kedves ovónéni, ha egy ilyent merne az én gyerekeimre rakni, nemhogy ép foga, ép csontja sem maradna a kedves kisasszonynak. Az én gyermekem az ÉN GYERMEKEM!!, nem a büdös zsidók játékszere! Esélyes, hogy ez bizony valakinek az életébe kerülne, ha ezt az én gyermekeimmel merte volna valaki megtenni.

... Köszi! Találjuk meg egymást. Ne akarok rasszista lenni, de ez már nekem is sokkk....

... Köszönöm a visszaigazolást. Ha láttad az adatlapomat biztosan érted miért jelőltelek. Mélységesen felháborít amit a gyermekeitekkel tettek, ez a zsidó gyalázat! Sajnos ezzel kapcsoatban még ennél is nagyobb veszély fenyegeti a gyermekeiteket aminek a részleteit időről időre megosztok majd az üzenőfaladon. Addig is nagyon fontos, hogy semmilyen oltóanyagot ne engedjetek beadni a kicsiknek! További szép estét és szebb jövőt!


Nem mindenki látja ezt a fentiekhez hasonlóan tragikusan, sőt ...
Valóban, igazatok van... nem vagyok normális... kék eget láttam, csillagokkal(!)... anyák napján...!!!

Hogy mi jár a fejemben?! Így Facebookosan, késői órán?!:)
Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy nem vagyok normális szülő...
Tényleg?!
Mi alapján ítéltek így?!
Ismertek?
Ismeritek a közeget, ahol élek? Akikkel Élek?!Ismeritek a GYERMEKEIMET?! Akikért élek?! Felnőttként tudtok róluk ítélkezni, ismeretlenül?! Róluk?! Rólam?!
Én "csak" a kisfiamat/kisfiaimat láttam boldogan szerepelni egy anyák napján...számtalanszor szeretném még, mert addig amíg Őt látom,addig van miért....
(Azt hiszem,/remélem ezzel a gondolattal, nem vagyok egyedül...)
Ezt az Óvodát is közösen választottuk anno annak idején, idestova 4 éve...érdekelt a véleménye...akkor is, most is...pedig már 7 éves, "komoly" véleménnyel, tapasztalattal...:)
Igen,fontos...az ő véleménye...fontos...
A legnagyobb kritika az övé...Ő van ott mindennap, Ő éli át, Ő rakja össze a mozaikokat, azokat a darabokat, amiket, ott és itthon kap(ott)...
Vannak emberek, akik egyengették az útját, meg voltak és lesznek is, aki állandó az nálunk az anya, az apa, a mama, a papa, meg a mama, meg a papa...:) Aki változhat,de a közös érdek megmarad mindig minden áron, minden évben, évtizedben, évszázadban - Óvónénik, Tanárnénik, Tanár nénik, Tanárok-..."Ember küzdj és bízva bízzál!"
Itt Ő most ki jön a képből, mert 7 éves...gyerek, majd egyszer megmutatom, talán...hogy fegyvernek használták, olyanok, akik ott sem voltak...olyanok, akik nem ismerik...olyanok, akik szerint én nem vagyok normális, mert nem lőttem fejbe az Óvónénit, de valószínű, hogy baj van a mamával, meg a másik mamával is...
Tényleg...velünk van a baj!
Elnézését kérem minden olyan embernek, aki úgy gondolja, tudja hogy nem vagyok normális...
Valóban, igazatok van...nem vagyok normális...kék eget láttam, csillagokkal(!)...anyák napján...!!!


Monológ ...

Nem hiszem, sőt biztos vagyok abban, hogy magyarság tudatunk nem attól lesz nagy és erős, hogy más embereket, népcsoportokat közösítünk ki, gyűlölünk, megbélyegezünk, keressük bennük a hibát, hanem attól, hogy elfogadjuk a másikat olyannak amilyen. Azt, hogy valaki milyen egy nagyon egyszerű képlet, rossz vagy jó. Nincs más út. Nem bélyegezhetünk meg senkit sem a vallása, színe alapján, mindannyian emberek vagyunk ezen a bolygón. Emberek, akik intelligensek, akik tudják kezelni a másságot, a másik hovatartozását.

Magyarország nem attól lesz nagy, hogy gyűlölködünk, hanem éppen attól hogy összetartunk, és becsüljük az itt élő más népeket, azokat kultúrájukkal együtt fogadjuk el. Ettől színes, ettől különleges a magyar nemzet, amely igazi befogadója volt az évszázadok alatt minden ide települő, betelepített népcsoportnak. Ha ebből egyetlen láncszem is hiányzik, szegényebbé válik nemzetünk, csodálatosan színes, egyedi kultúránk.
Hirdetés
Valóban, igazatok van... nem vagyok normális... kék eget láttam, csillagokkal(!)... anyák napján...!!! Valóban, igazatok van... nem vagyok normális... kék eget láttam, csillagokkal(!)... anyák napján...!!!
A Dávid csillag nem sárga ... a szélső jobbosok műve volt ez anno !!!! A Dávid csillag nem sárga ... a szélső jobbosok műve volt ez anno !!!!
A Dávid csillag nem sárga, azt a nácik tették sárgává (szélső jobbos antiszemiták), hogy még feltűnőbben legyen, rikítson a megbélyegezett zsidók fehér ingjén. Ez csupán elferdítése a valóságnak, nincsenek egyesek tisztában a jelképekkel. A kék alapon sárga csillag sokkal jobban szimbolizálja a csillagos eget. Mi mással is lehetne jobban utánozni egyszerűen ...?
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.05.10. 10:58
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
egri csillagok
Válasz erre - 2013-05-15 10:47:30 | #1981

A Hit Gyülekezete a rendszerváltás óta törvényesen bejegyzett egyházként működik Magyarországon, így Balatonfüreden is. Sokat mondó, hogy a többségében keresztényekből álló neonáci párt tagjai kiborulnak attól, hogy városunkban az egykori kommunista pártházat már nem pártfunkcionáriusok, hanem önmagukat kereszténynek valló emberek lakják. Nyilvánvaló, hogy a Jobbik egy szélsőségesen baloldali és jobboldali párt egyaránt, ezért idegesek, amikor látják, hogy a kommunizmus egyre inkább a múltba vész, de idegesek akkor is, ha meglátnak valahol egy vörös csillagot. Iszonyatos érzés lehet úgy kelni, úgy feküdni, hogy remeg az ember keze, ha aznap még nem csinált valami gonoszságot, nem szított gyűlöletet, akár gyerekek kapcsán is, gátlástalanul. Én is javasolnám, hogy az óvoda perelje be az anyukát, aki ezt az egész ügyet kirobbantotta, hogy megtanulja egy életre: nem lehet büntetlenül becsületes emberek, intézmények jóhírét lerombolni.
A békeszerető füredi polgároknak felhívom a figyelmét arra, hogy a mólón parkol egy szép, formás, fekete vitorlás, amelynek legfőbb dísze az oldalára festett nagy méretű vaskereszt.

Zoltán
Válasz erre - 2013-05-12 19:38:00 | #1971

Teljesen igaz, amit olvasok MTR és Zsanna hozzászólásaiban. ÉN IS OTT VOLTAM !!! A kisfiút sajnálom, hogy ilyen anyja van.

MTR
Válasz erre - 2013-05-12 18:15:15 | #1968

A csoport és az óvodába járó gyerekek szülei megdöbbenéssel fogadták azt, hogy valaki egy anyák napi ünnepségből zsidó kérdést csinál. ÉN (!!!) hallottam az aláfestő műsort - ez arról szól, hogy a gyermekek az égbolton lévő csillagokat jelképezték... Ide írom a dal szövegét - amit Végh György jegyez:
Fenn az égen a sok csillag
Mind megannyi kicsi ékszer
hogyha mindet neked adom,
azzal, ugye megelégszel?
Kicsi golyó minden csillag,
elgolyózhatsz velük szépen,
s ha veszítesz is belőlük,
marad elég fenn az égen!
Érdemes meghallgatni a youtube-n a dalt... (http://www.youtube.com/watch?v=xB603dyxlck) Véleményem szerint erről a gyermeki szeretetnek kellene kellene az eszébe jutni egy anyának, s nem ezeknek a gondolatoknak...
Egyébként szerintem egy épelméjű embernek erről a műsorról inkább annak kellene eszébe jutni, hogy a gyerekek mennyit készültek, tanultak azért, hogy az anyukáknak, nagymamáknak örömet okozzanak.
Kezdem azt gondolni, hogy ezzel az anyukával nem egy műsoron voltunk, nem egy dalt hallottunk...
Ennyi erővel karácsonyi sütit se lehet enni, mert a süti kiszúró is hatágú csillag...
Egyébként meg a szóban forgó hat ágú csillag (nem a Dávid-csillag, amit tévesen felfedezni véltek egyesek az óvodai fejdíszen) a Bibliai csillag jelképe, mármint a betlehemi csillag jelképe. A bibliai üstökös jelképalakja is ebből a betlehemi csillagból ered. Egyszóval, aki ezt a fejdíszt Dávid-csillagos fejdísznek nézi, az menjen el korrepetálásra az egyik plébániára, mivel ez egy több mint 2000 éves jelkép, bár egyes korai ábrázolások nyolc ágú csillagként is megjelenítik.

Összességében azt gondolom, hogy mind az ott dolgozó lelkiismeretes és igazi óvodapedagógusokat, mind pedig a gyerekeket és a szüleiket ilyennek kitenni nagyon csúnya és nem végig gondolt cselekedet volt... egy szép anyák napi ünnepséggel kapcsolatba hozni bármilyen más (szélsőjobb) elméletet és gondolatot nem lett volna szabad...

Remélem az óvónők és a fényképen szereplő többi gyermek szülei megteszik a megfelelő (jogi) lépést... rágalmazás, becsületsértés... stb...

Boglárka
Válasz erre - 2013-05-12 11:40:56 | #1967

Remélem, olvassa ezeket a kommenteket az a bizonyos paranoiás anyuka, és rájön, hogy ha ő nem hallgatna a mai divatos nagy magyar vagyok, utáljuk hazánk külső és belső ellenségeit agymosásra, akkor neki is annyi látszódott volna a műsorból, amennyi igazából benne volt: kék ég világító csillagokkal...

Kata
Válasz erre - 2013-05-12 09:21:54 | #1965

A fejem is belefájdul abba, hogy emberek miket bele tudnak képzelni bármilyen társadalmi vagy közéleti eseménybe.
Miért van a jobbikosoknak ilyen erős üldözési mániájuk? Konkrétan megfenyegette őket a zsidóság vagy a Hit Gyülekezete? Az reagál ilyen harsányan, aki fél. Vagy aki gyűlölködik. De ha másokat gyűlölnek, miért pl. van a címerükben a kettős kereszt? Akkor még ők vallják magukat kereszténynek? Az a vallás a szeretetet meg a békességet hirdeti, nem?

Nyilván nem mondták el a gyerekeknek, hogy egy gyilkos- és terrorista államnak a szimbólumait húzták a fejükre, akik előszeretettel gyilkolnak ártatlanokat, köztük leginkább gyerekeket és csecsemőket.
Ez most komoly? A zsidók ELLEN ez az érv? Akkor az iszlám országok ellen, akiket akkora mellszélességgel támogatnak, miért nem hozzák fel ezt érvként? Akik KERESZTÉNYEK és más vallásúak ellen is ugyanúgy fellépnek. (ld. Amerika, Közel-Kelet, Nyugat-Eu)

A hatágú csillag, vagy más néven hexagram két egymásba fonódó egyenlő szárú háromszög, az egyik háromszög csúcsa fölfelé, a másiknak a csúcsa lefelé néz. Ez egy olyan ősi szimbólum, ami az emberi történelem hajnala óta szorosan összefonódik a mágiával, az okkultizmussal, az asztrológiával, a boszorkánysággal, vagyis általában véve az ezoterikus tanrendszerekkel. - Nem ismerem a zsidó vallást olyan mélyen, de hogy mi abban az okkult? Pont, hogy minden olyan tevékenység ellen vannak, ami nem Jahve imádásával van összefüggésben. Az okkultizmus pedig ha jól tudom, pontosan azt jelenti, hogy valamilyen más úton-módon próbálnak a természetfelettivel kapcsolatot létesíteni.
Remélem, akkor a jobbikosok nem olvasgatnak pl. horoszkópot, mert az is ilyen mocskos ezoterikus, okkult dolog ám!

Minden mondatba hasonlóképpen bele tudnék kötni, de akkor túl hosszú lenne a hozzászólásom. :)

Végül pedig annyi, hogy ÓVODAI történésekről beszélünk..hihetetlen! Azt remélem, ebből az uszításból minél kevesebb jut(ott) el a gyerekekhez.

Zsanna
Válasz erre - 2013-05-11 22:14:51 | #1964

Még annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy az óvodának és az óvónéniknek szerintem be kellene perelni EZT a szülőt rágalmazásért, hitelrontásért, becsületsértésért, és fénykép jogtalan használatáért. Vagy már meg is történt? Remélem.

Zsanna
Válasz erre - 2013-05-11 21:33:12 | #1963

A fejpánt a kék eget, a csillag pedig az égen lévő csillagokat jelképezte. Az anyáknapi műsor egyik dalához használták jelmez gyanánt, melyet egy óvodai pedagógusokhoz íródott kifestő könyvből vágtak, illetve másoltak ki. A dal arról szólt, hogy a kisgyermekek szeretete az édesanyjuk felé oly hatalmas mértékű, mint amekkora számban csillag ragyog az égen. A jelenlévő anyukák, és nagymamák többsége könnyekig hatódott a gyönyörű és valóban nagyon megható dal hallatán, pedig legalább 40 fő volt jelen az ünnepségen. Kivéve egy anyukát, kinek csak annyi jutott el a tudatáig az egészből, hogy az ő gyermekére kötelezően ráerőltettek egy Zsidó csillagot Most Őt idéztem..Elkezdte lefényképezni a fejpántokat, és különböző hírportálokon ocsmány módon rágalmazta meg az óvoda dolgozóit, és vezetését. ATYA ÚR ISTEN. Emberek. Ilyen van???
Szánalmas az egész. A legjobban az anyuka gyermekét sajnálom az egészben. Hetekig próbált az óvónénikkel, hogy minél nagyobb örömöt okozzon az anyukájának.A kedves anyukának ez úgy látszik nem számított. De legalább a többi gyermeknek és az óvónéniknek érdemes volt annyit dolgozni ezen a szép műsoron. TÉNYLEG SZÉP VOLT. OTT VOLTAM.

Péter
Válasz erre - 2013-05-11 19:57:29 | #1962

Emberek gondolkodjatok mit írtok?
Miért kell anyák napi ünnepségbe is politikát belecsempészni?
Az a bizonyos anyuka meg keressen magának valami elfoglaltságot mert szerintem marhára unatkozik ha ilyesmire ráér.
Kezd már kissé betegessé válni ez az un. magyar tudatosság, árpádsávos zászló, székelyföld imádat stb. Dolgozzatok inkább, nagyobb hasznára váltok így a magyar társadalomnak mint ezzel az állandó és kényszeres balhé kereséssel.

Azt nem értem az egészben egyébként Bóka úr hogy gondolta azt a bizonyos letiltást hogy nem lehet felrakni az ünnepségről se videót se fotót? A polgármester valóban ilyen naív? Hogy tudja megtiltani?

Judit - Előzmény: #1948
Válasz erre - 2013-05-11 09:47:26 | #1961

Ember!

Gondolja, hogy egy óvodában ZSIDÓ MŰSORRAL KÉSZÜLTEK?????? Tudják maguk mit írogatnak itt? Vissza is szokták olvasni a baromságaikat? Hogy gondolhatjátok, hogy szándékosan készült a csillag ilyenre? Amikor megveszitek a gyerekeiteknek a kifestőt és kiszínez benne a gyerek egy csillagot sárgára, akkor zsidó beállitotságu a gyereked? Vagy egy színes kis csillagot látsz? Mert ez egy karácsonyi kifestőből volt ez a csillag. Mind beteg emberek vagytok!!

Krisztián
Válasz erre - 2013-05-11 05:12:20 | #1956

Kérem vegyék észre hogy szellemi bojkott bontakozik ki mindenütt a világon,az apartheid állam ellen,aki a világ legnagyobb koncentrációs táborát hozta létre!
Ezért utasítják el a jelképeiket,még akkor is ha csupán hasonlít.

Keresztyény
Válasz erre - 2013-05-10 20:49:04 | #1950

A szánalmas nagyon szolid kifejezés. Olvasniuk kéne először. Másodszor,és harmadszor is. Békés szép napokat mindenkinek,mindenkivel! :)

Keresztény - Előzmény: #1948
Válasz erre - 2013-05-10 18:41:02 | #1949

Ott a pont. Ez egy helyes meglátás. Köszönöm testvérem :)

Ember
Válasz erre - 2013-05-10 18:11:18 | #1948

A cikk szamomra is szanalmas.
En katolikus vagyok es vannak zsido barataink, tisztelem oket a vallasuk miatt de ugyan akkor elvarom, hogy az en gyermekeim is tisztelve legyenek az O vallasukkal kapcsolatban is.
Nem tudjuk mi volt a hatter az anyaknapi musornal. Milyen szerepet jatszottak a gyerekek amihez kellett a kek fejpant es a sarga csillag. Ha a musor zsido vallason alapulo musor volt akkor en sem ertek egyett vele mert mindenkinek a vallasat tiszteletben kell tartani es jogos hogy egy kereszteny anyuka nem fogja orommel nezni a gyermeket, ahogy eload egy zsido musort. Viszont ha a fejpant a kek eget es egy csillagot jelkepezett akkor a kreszteny anyukanak tobb keresztenyseget kellene mutatnia es kevesebb gyuloletet. Annyi borzalmas dolgog tortenik a vilagban segitsuk embertarsainkat, moslyogjunk a masikra mert minden ott kezdodik.... minden vallasnak ez kellene, hogy az alapja legyen. Legyen szep napotok!

Keresztény
Válasz erre - 2013-05-10 17:25:06 | #1947

Ó Istenem bocsásd meg nekik mert nem tudják mit cselekszenek. Ez lenne az a keresztény Magyarország ahol szerzetesek hirdették Jézus evangéliumát? Jézus nem a gyűlöletről beszélt mikor tanította az embereket, hanem a felebaráti szeretetről. Miért kell megint ellenséget szimatolni?
Nem tanultunk a történelemből ahol a harag és a gyűlölet háborúkhoz és szenvedésekhez vezetett? Nem tudom miért kell egy embert meghurcolni, csak azért mert a szeretet vezérelt, és aki egy verset ilyen módon tudjon illusztrált, és az anyukáknak. Sokan talán elfelejtik hogy a betlehemi csillag is sárga mikor világit, vagy És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, ki a Napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a Hold, és az Ő fejében tizenkét csillagból korona (Jelenések könyve 12. rész. 1 verse.) Az Úr adjon bölcsességet és tisztánlátást mindenkinek ebben a kérdésben. Amen.
Békesség néktek. :)

Gábor
Válasz erre - 2013-05-10 15:17:07 | #1946

Magyarország nem lesz cionista gyarmat! Jézusom, ez ám az igazi magyar! Lenne még mit képezni magadat, remélem a te gyerekeidet nem fogják elhurcolni, bár neked szerintem az sincs :( Adj neki, legyél menő, igazi Hun legény Tibi, védd meg az országot a külső támadásoktól!

Tibor
Válasz erre - 2013-05-10 13:39:51 | #1944

Szánalmas cikk, hemzsegő helyesírási hibákkal és tudatlanságokkal. Dávid csillag nem sárga és a zsidók fehér ingjén hangosan felröhögtem. :D Nem csodálom, hogy nem is merte névvel vállalni az írója... :D
Magyarország nem lesz cionista gyarmat!

Márti
Válasz erre - 2013-05-10 12:41:46 | #1942

Ezeknek a szülőknek komoly problémáik vannak,javasolnék egy jó pszichiátert,és bevonnám a gyámügyet is ,a gyermek érdekében!!!!

Oldal tetejére
Vissza