Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Calici vírus okozott fertőzést az egyik balatonfüredi strandon a múlt hétvégén

Címkék - Balatonfüred, Calici, fertőzés, Kisfaludy, strand, vírus, vizminőség
Calici vírus okozott fertőzést az egyik balatonfüredi strandon a múlt hétvégén
Negyven beteg gyermek jelentkezett Balatonfüred központi orvosi ügyeletén múlt hétvégén. A vizsgálat megállapította, hogy calici vírus okozta fertőzésük volt és többségük az egyik helyi strandon fürdött – közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve az MTI-vel.
Csütörtöki közleményük szerint elsősorban hányás, hasmenés és lázas állapot miatt fordultak orvoshoz. A tünetek többnyire néhány óráig, legfeljebb egy napig tartottak és a beteg gyerekek többsége korábban Balatonfüreden, a Kisfaludy Strandon fürdött.


A begyűjtött székletminták laboratóriumi vizsgálata a gasztroenterális, vagyis az emésztőrendszerrel kapcsolatos járványokra jellemző calici vírusfertőzést igazolt.
Hirdetés1

A házi gyermekorvos bejelentését követően a Balatonfüredi Járási Népegészségügyi Intézet közegészségügyi-járványügyi felügyelője a helyszínen folytatott vizsgálatot. Megállapította, hogy a város által fenntartott strandok közegészségügyi-higiénés körülményei kifogástalanok, működésük a szakmai követelményeknek megfelelő.

A Kisfaludy Strand hatósági vízmintáját is ellenőrizték, annak eredménye kiváló vízminőséget mutatott.

Összegzésképpen megállapították, hogy a Balaton vízminősége fürdőzésre alkalmas, a balatonfüredi városi strandok megfelelő közegészségügyi-higiénés feltételekkel rendelkeznek. (MTI)
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.08.09. 09:32
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Zsuzsa
Válasz erre - 2013-08-10 06:18:46 | #2000

arról miért nem beszél senki, hogy hol és mit ettek a gyerekek? miért kell rögtön strand-névvel összekapcsolni a hasmenést. minden évben, amikor hosszantartó nagy meleg van, ilyen előfordul, és nem csak B.füreden, hanem pl. Budapesten is. amúgy is egyre kevesebb a vendég, aki munkát-bért ad az itt és a környéken lakóknak. arra nem gondol senki, hogy van, aki csak a hírt olvassa, utána a hozzákapcsolódó magyarázatot nem, azt fogja terjeszteni, hogy fertőző a Balaton (ilyen többször volt már!).

Oldal tetejére
Vissza