Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Fábry megint jön és megint dumál - 07. 27. és 08. 05. között a poénok tengerében úszhatunk

Címkék - Balatonfüred, Dumafüred, Dumaszínház, Dumaszínház-All-Stars-, Fáry-Sándor, Hajós-András, Litkay-Gergely, Sándor-György, SunCity
Fábry megint jön és megint dumál - 07. 27. és 08. 05. között a poénok tengerében úszhatunk
Fábry megint jön és megint dumál
Július 27. és augusztus 5. között poénok tengerében úszhatnak a balatonfüredi SunCity látogatói. Ha már mindenki elég barnára sült a napon, eleget pancsolt a tó hűsítő hullámaiban, és a napi kötelező lángos-adag is lecsúszott, akkor itt az ideje, hogy a Dumaszínház nagyágyúira bízza a rekeszizmok alapos megdolgozását.

Fábry megint jön és megint dumál

Ez az első alkalom, hogy Balatonfüred a humorfesztivál helyszíne, a programnak az elmúlt négy évben Nagyvázsony adott otthont. A humor fellegvára az idén a SunCity szórakoztatóközpont lesz, és az idén már három színpadon - a Nagyszínpadon, egy 800 férőhelyes sörsátorban és egy kisebb klubban - zajlanak a stand-up comedy produkciók, koncertek és tehetségkutató estek.

- Egy csomó új programmal készülünk, és egy igazi specialitással, a Dumaszínház All Stars esttel, ahol három generáció nagyjai, Fábry Sándor, Hajós András és Sándor György együtt lépnek színpadra. Igazi unikális program! Lesz még Duma Jam, Rádiókabaré felvétel, és igazán színes események, ahol szinte az összes dumaszínházas humorista jelen lesz - foglalta össze Litkai Gergely a kellő derültséget ígérő eseményeket.
Hirdetés1

- A Balatonon így még nem is léptem fel, és ez lesz az első, hogy az Evolúció című önálló estemet fesztivál-keretek között mutathatom be, illetve lesz még Dumakoncert, ami igazi zenei különlegesség. Milyen közönségre számítunk? Ugyebár az északi-part nem olyan sekélyes, így talán ezt a látogatókról is elmondhatjuk majd... Egyébként Balatonfüred az elmúlt években nagyon a szívemhez nőtt, szerintem ez lett a Balaton első számú városa - mondta lelkesen Kovács András Péter.

- Lesz egy önálló estem a hétvégén, amire külön gyúrok, és kellékeket is fogok használni. Nem tudom, hogy eláruljam-e, de rajzolok majd a színpadon... - leplezte le a készülő meglepetést Felméri Péter, és elárulta a Balatonhoz fűződő gyerekkori élményét is: "Nekem kiskoromból az maradt meg a legjobban, hogy kolozsvári gyerekként, amikor eljöttünk a szüleimmel a Balatonhoz, mennyire csodálkoztam egy jégkrémárus cég kocsiján, hogy autóból lehet fagyit kapni! Valamiért ez az élmény olyan elevenen él bennem."

Kétség nem fér hozzá, hogy a közönség igazi profi edzést kap majd a kifejezetten nevetőizmokra szakosodott csapattól. Ha pedig egy fagyiskocsi után gyermeki örömmel rohanó humoristát látnak, kérjük, segítsenek neki megállítani!


Programok, részletes leírás ... Itt olvashatod! A fellépők teljes listája itt található ...

Stand-up comedy, tehetségkutató estek, vendégprodukciók és számtalan koncert. Ezek várják a nevetni vágyókat a Dumaszínház jóvoltából rendezett balatonfüredi nyári humorfiesztán. Július 27-én veszi kezdetét a tíznapos jókedv, ahol a poén nagymesterei gondoskodnak a felhőtlen fesztiválhangulatról a SunCity-ben. Előző cikkünkből ...

A minden előadásra érvényes bérlet 40 ezer forintba kerül, a napijegy ára a helyszínen 4500 forint. Az egyes programokra egyenként is be lehet fizetni (1.350-2.500 forintért), és van hétvégi jegy is.
Hirdetés
Fábry Sándor megint jön és megint dumál Fábry Sándor megint jön és megint dumál
A DumaFüred az év legnagyobb humorfesztiváljának ígérkezik: a július 27-én startoló 10 napos programon a stand up comedy hazai sztárjai mellett koncertek is lesznek. Sándor György, Fábry Sándor és Hajós András is készül közös előadással, de nem hiányozhat a L'art pour l'art Társulat sem.
Litkai Gergely, a műfaj egyik klasszikusa Litkai Gergely, a műfaj egyik klasszikusa
A hasizmainkat olyan humoristák állítják kihívások elé, mint Kovács András Péter, Hadházi László, Litkai Gergely vagy Kiss Ádám. A fellépők teljes listája itt található. Az önálló estek mellett közös produkciók is műsorra kerülnek, például Sándor György, Fábry Sándor és Hajós András is készül közös előadással. Nem hiányozhat a Lart pour lart Társulat sem, ők a Szomszédnéni odaát van című kabaréval érkeznek. A stand up comedy legendás arcai mellett a trónkövetelő tehetségek is bemutatkoznak, az idén is lehet szavazni a legjobbakra.
Felméri Péter (Fotó: Just Creative) Felméri Péter (Fotó: Just Creative)
Kovács András Péter (Fotó: Just Creative) Kovács András Péter (Fotó: Just Creative)
Hadházi László is fellép Hadházi László is fellép
Fábry Sándor Fábry Sándor
Fábry Sándor (Budapest, 1953. november 20.) író, humorista, műsorvezető, dramaturg a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze. Szerteágazó művészetét a kitűnő verbális és kommunikatív képességeire alapozza és azt sajátos egyedi humorral fűszerezi. 1953. november 20-án született Budapesten. Politikailag nemzeti liberális nézeteket vall, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség aktív támogatója. 2009. szeptember 17-én debütált a Legyen Ön is milliomos! új műsorvezetőjeként. 2012-től visszatért a Magyar Televízió képernyőjére, ahol „Fábry” címmel indított műsort. Televíziós szereplései mellett számos újságban is publikált már. Írásai megjelentek a Playboy, az Elite Magazin, a Filmvilág és a Népszabadság hasábjain. A Fidesz-KDNP pártszövetség rendezvényein is felszólalt, bírálva a médiában elmaradt rendszerváltást. (Forrás: wiki)
SunCity Balatonfüred SunCity Balatonfüred
A SunCity Balatonfüreden a 71-es főút mellett, az Aquapark melletti területen található, a korábbi Sundance Park helyén. A komplexum kilencszáz férőhelyes parkolóval, sofőrszolgálattal és party-járattal igyekszik segítséget nyújtani a hazajutásban, ha nem a helyszínen bérelünk szállást.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.07.26. 10:11
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza