Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Hanna - gyilkos természet - magyar szinkronos akció-thriller

Címkék - akció, Balatonfüred, előzetes, gyilkos-természet, Hanna, mozi, thriller
Hanna - gyilkos természet - magyar szinkronos akció-thriller
Hanna - gyilkos természet
A film egy 16 éves kislány történetét meséli el, akit apja tökéletes bérgyilkossá nevelt. Színes amerikai-angol-német misztikus akció-thriller
A 16 éves Hannát apja kiszakítva az időből, a világból és a civilizációból Észak-Finnország fagyos fenyveseiben neveli – tökéletes gyilkológéppé. Mikor a lány úgy érzi, hogy itt az idő, külön-külön mindketten elindulnak a távoli kunyhóból.

Hanna küldetése pedig, hogy megöljön egy CIA-ügynöknőt, Marissa Wieglert, aki azonban szintén mindent elkövet, hogy a lányt kiiktassa. Ennek okaira a cselekmény előrehaladtával fokozatosan derül fény, a menekülés/vadászat közben mindenesetre főhősnőnk bejárhatja azt a világot, amitől egész addigi életében el volt zárva.

Joe Wright angol rendező egy romantikus történet (Büszkeség és balítélet) és több érzelmes dráma (Vágy és vezeklés, A szólista) után egy éles váltással akcióthrillerrel jelentkezik – gondolhatnánk. Csakhogy a fősodorbeli „girl power”-hajszafilmként beharangozott Hanna igen messze áll attól, hogy egyszerű Nikita-klón vagy a Salt ügynök junior verziója legyen.

A cselekmény egy pontján a mű átmegy tinifilmbe, hogy később olyan félelmetes, irreális-szürreális mesevilággá változzon, melynek egyes bizarr és groteszk, leginkább egy-egy drogos vízióra emlékeztető jelenetein már-már David Lynch hatása érezhető; miközben a Marissát segítő, Hannát üldöző egyik figura (Tom Hollander játssza) mintha csak egy Fassbinder-filmből lépett volna elő. Wright új munkája olyan szinten cáfol rá előzetes várakozásainkra, hogy a végén azon sem csodálkoznánk, ha a főhősnő egy „Egyél meg!” feliratú süteményt tömne a szájába, és 3 méter magasra nőne tőle.
Hirdetés1
Hirdetés
Magyar szinkronos előzetes
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.08.23. 15:55
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza