Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Minden jegy elkelt - 187. Anna-bál Füreden július 28-án az Anna Grand Hotelben

Címkék - 187.-Anna-bál, 2012-július-28, Anna-bál, Anna-Grand-Hotel, Balatonfüred, hagyomány, Kultúra
Minden jegy elkelt - 187. Anna-bál Füreden július 28-án az Anna Grand Hotelben
A díszvendégekkel együtt ötszáz vendég lesz az idei Anna-bálon, amelynek élő közvetítését ezúttal is műsorára tűzte a Duna Televízió
Balatonfüred, 187. Anna-bál: minden jegy elkelt. Minden jegy elkelt a 187. Anna-bálra. A július 28-án, az Anna Grand Hotel patinás termeiben és kertjében rendezendő est díszvendége ezúttal a város kulturális partnere Opatija lesz, fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Akik nem jutnak be a bálra, azok sem maradnak programok nélkül.

187. Anna-bál Balatonfüreden

Idén is nagy az érdeklődés a bál iránt az összes, mintegy háromszázötven jegy elkelt már, a legolcsóbb belépő 45 ezerbe a legdrágábbak 60 ezer forintba kerültek. A díszvendégekkel együtt ötszáz vendég lesz az idei Anna- bálon, amelyet ezúttal is élőben közvetít a Duna Televízió.

- Folytatjuk a tradíciót. Az ország legrégebbi bálja ez, amelyet évről évre igyekszünk megújítani. Nagyon népszerű a bál, rendkívül nagy az érdeklődés, mivel vannak lemondások, még mindig regisztráljuk a jelentkezéseket - fogalmazott Bóka István polgármester a bál helyszínén tartott sajtótájékoztatón.
Hirdetés1

A hagyományoknak megfelelően a város idén is minden 18 éves balatonfüredi hölgynek meghívót küldött, várhatóan 13 füredi első bálozó lány vesz részt az esten. Idén is átadják a Kiss Ernő-díjat, ismét megrendezik a tradicionális kísérőprogramokat, a szívhalászatot, az utcabált illetve a bál szépeinek sétakocsikázását.

Egy nappal a bál előtt ezúttal ingyenes operagálát is rendeznek a Gyógy téren. - Szeretnénk mi is hagyomány részévé válni. Vidám, elegáns, de könnyed estét ígérhetek, amelyen az operaház repertoárján szereplő dalok hangzanak majd el - jegyezte meg Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa.

A sajtótájékoztatón részt vett Frei Nikolett, a tavalyi bál szépe, aki kérdésünkre elmondta: soha nem felejti el az itt szerzett élményeket.

A hagyományok szerint az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kapnak ajándékba. A bál hölgyvendégei ezúttal is egyedi, sorszámozott, indiai vízzöld színű porcelán szívecskét kapnak.

Az idei báli menüben főként tradicionális ételek szerepelnek majd. A hideg előétel nyárias, könnyed: marinált fogas és lazac tatár, citromos borjúpástétom, citromos paradicsomzselé friss salátával, korianderes vinnaigrette.

A leves hagyományos gyöngytyúk eszencia, melyet kerti javakkal és szarvasgombás maceszgombóccal tálalnak. Főétel: csirkemell supreme vajas kanapéra megálmodott libamájjal, vargánya és sült őszibarackkal illetve zöldfűszeres mangalicaszüz. A desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkányos-málnás picante.


Videó ... Ismerje meg az Anna-báli menüt! - Videó

Báltörténet, program, kísérő rendezvények a balatonfuredma.hu előző cikkében ... 187. Anna-bál július 28-án Balatonfüreden - A díszvendég Abbázia lesz, Füred testvérvárosa
Hirdetés
178. Anna-bál július 28-án Balatonfüreden 178. Anna-bál július 28-án Balatonfüreden
Július 28-án rendezik meg a 187. Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere. Nagy az érdeklődés a bál iránt, minden jegy elkelt, de mivel vannak lemondások, regisztrálják a jelentkezéseket - jelentette be Bóka István, Balatonfüred polgármestere az esemény szerdai sajtótájékoztatóján az Anna Grand Hotelben. (Fotó: Zatkalik András)
Herendi Manufaktúra Herendi Manufaktúra
Köller Tamás, a Herendi Manufaktúra Zrt. marketing csoportvezetője arról beszélt, hogy az Anna-bál szépének Viktória-mintás vázát, udvarhölgyeinek Rothschild- és Apponyi-mintásat ajándékoznak, utóbbival készültek az asztalra feltett szervizek is. A nők nyakába kerülő szívecskék mindegyike egyedi, minden évben más színben készülnek és sorszámozottak. (Fotó: Zatkalik András)
Az idei báli menüben a tradicionális ételek szerepelnek ... Az idei báli menüben a tradicionális ételek szerepelnek ...
... amelyeket kissé modernné tettek új magyar gasztronómiai irányvonalakkal; szeretnének "nem maradandót" alkotni - mondta Tóth Ferenc, a bálnak otthont adó Anna Grand Hotel séfje. A hideg előétel nyárias, könnyed: marinált fogas és lazactatár, citromos borjúpástétom, citromos paradicsomzselé friss salátával, korianderes vinnaigrette - részletezte Tóth József kreatív séf, mesterszakács. A leves hagyományos gyöngytyúk eszencia, melyet kerti javakkal és szarvasgombás maceszgombóccal tálalnak; főételként csirkemell és mangalicaszűz képviseli a tradíciót, a csirkemell supreme-hez vajas kanapéra megálmodott libamáj, vargánya és sült őszibarack dukál. A hungarikumnak számító mangalicaszüzet zöldfűszeres krusztában készítik, salottás lilaburgonyát adnak mellé, gránátalma jus-el.
A desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkányos-málnás picante A desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkányos-málnás picante
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.07.25. 20:50
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza