Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Nem hajtottak az útra a lányaim, állítja István!

Címkék - balatonfüred, baleset, Brigitta, edina, Két-bicikliző-kislány, tóth-család, völgy-utca
Nem hajtottak az útra a lányaim, állítja István!
István: nem hajtottak az útra a lányaim
Se éjjele, se nappala nem volt szombat óta a balatonfüredi Tóth családnak. Aznap egy autós elgázolta a bicikliző Brigit és húgát, Edinát.
Két bicikliző kislányt gázolt el egy autó szombaton Balatonfüreden. A fiatalabbik, kilencéves gyerek vasárnap elhunyt a győri kórházban

- A kislány minden erőfeszítésünk és a végrehajtott műtéti beavatkozások dacára elhunyt – tájékoztatott dr. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvos-igazgatója.

Mint megírtuk: egy 9 és egy 13 éves kislány biciklizett ki egy forgalmas útra Balatonfüreden, és egy autó elgázolta őket. Az idősebb lány a veszprémi kórházba került. A fiatalabbikat már a helyszínen újra kellett éleszteni, ezután mentőhelikopter szállította a győri kórházba, ahol még aznap megműtötték. Állapota válságos volt.

A rendőrség szerint a két kislány szülői felügyelet nélkül hajtott ki egy forgalmas útra, a sofőr nem tudott megállni.


Gyerekzsivajtól hangos a balatonfüredi Völgy utcában lévő porta.

Itt lakik az a család, akivel a hétvégén szörnyű tra­gédia történt. A legidősebb 13 éves testvért, Brigittát, és a középső 9 éves Edinát egy kereszteződésben ütötte el egy autós. Összesen öt testvér volt a családban.

- Azóta is magamat hibáztatom - kezdi megtörten Tóth István, az édesapa. - Ha nem megyek be a hajógyárba túlórázni, talán minden másképp alakul. Délután 2-kor végeztem, negyed 3-kor jöttem hazafelé, mikor láttam a lányaim összetört biciklijét az úton. Edinát ekkor már újraélesztették, Brigi pedig sírva mondta: apu, nem mi voltunk a hibásak – folytatja, miközben egy gyertyát gyújt a helyszínen.

Szavait alátámasztja az egyik szomszéd, aki látta a balesetet.

- A gyerekek megálltak a kereszteződés előtt. Lent volt a lábuk a földön, nem igaz, hogy kihajtottak az útra – mondja, de nem szeretné, ha lefotóznánk. A Noszlopy és a Völgy utca kereszteződését valóban nehéz belátni. A gyerekek a Völgy utcából jöttek, szembe akartak átmenni a túlsó oldalra a Noszlopy utcán keresztül. A közeli játszótérre tartottak. A szemtanú szerint a gázoló nem a megengedett 40 km/órával érkezett. A biciklik elejét kaphatta el.

Információink szerint a kocsiban egy 30 év körüli 6 hónapos terhes kismama ült a volánnál. A hátsó ülésen utazott vele a 2-3 év körüli gyermeke is.

Edinát a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel vitték a győri kórházba. Ott több életmentő műtétet is végrehajtottak rajta.

- A kis feje sérült meg, a bal agyféltekéjén szilánkosra tört a koponyája – árulta el István. Edinán már nem lehetett segíteni, vasárnapra agyhalott állapotba került. A szülőknek szörnyű döntést kellett hozniuk, de végül beleegyeztek a szervdonációba.

- Azt akartam, hogy legalább másokban tovább élhessen. Azt mondták, hogy nem árulhatják el, hova kerültek a szervei, de mi a feleségemmel, Edinával azt szeretnénk, ha legalább egy névtelen köszönő levelet kaphatnánk a családtól.

A nagyobbik lány, Brigitta szerencsére jobban van, őt a veszprémi kórházba vitték, de csonttörés nélkül megúszta az ütközést. az édesapa szerint talán már ma hazaengedik.

- Még nem mondtuk meg neki, mi történt a húgával nehogy összetörjön – mondja István.

Az édesapa már járt a balatonfüredi polgármesternél is. Úgy véli, veszélyes a kereszteződés és csinálni kellene valamit, hogy biztonságosabb legyen.
Hirdetés1Hirdetés
Tóth István felajánlotta Edina szerveit: azt akartam, hogy legalább másokban tovább élhessen a kislányom Tóth István felajánlotta Edina szerveit: azt akartam, hogy legalább másokban tovább élhessen a kislányom
Az apa munkából jövet látta meg lányok összetört biciklijét Az apa munkából jövet látta meg lányok összetört biciklijét
Itt történt a tragédia: Balatonfüred, Völgy utca. Az Index egyik olvasója látta, hogy egy Honda ütötte el a két kislányt, és azt is, amint egyiküket a helyszínen próbálják újraéleszteni. Itt történt a tragédia: Balatonfüred, Völgy utca. Az Index egyik olvasója látta, hogy egy Honda ütötte el a két kislányt, és azt is, amint egyiküket a helyszínen próbálják újraéleszteni.
Elszántan küzdöttek az orvosok az életéért. Szombaton több műtétet végrehajtottak rajta, másnap szomorú hírrel szolgált prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója. A kislánynál beállt az agyhalál! Elszántan küzdöttek az orvosok az életéért. Szombaton több műtétet végrehajtottak rajta, másnap szomorú hírrel szolgált prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója. A kislánynál beállt az agyhalál!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.06.16. 09:25
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza