Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Végső állomás 5 - a halál hídja

Címkék - 3D, állomás, halál, híd, horror, végső
Végső állomás 5 - a halál hídja
Végső állomás 5 - a túlélők kilátástalan küzdelme az életben maradásért
Színes, magyarul beszélő amerikai horror, melyben egy férfi megérzése megmenti a függőhídon dolgozó munkások életét. A halál azonban nem hagyja annyiban, s megkezdődik a túlélők kilátástalan küzdelme az életben maradásért.
A Végső állomás-filmeknek szinte védjegye, hogy egy hosszú, aprólékosan kidolgozott és meglepő fordulatokkal teli akció-horror jelenettel kezdődik.

Az első rész repülőgép-szerencsétlenségét sztráda- és hullámvasút balesetsorozat folytatta, de úgy, hogy az alkotók mindig igyekeztek túlszárnyalni az előző rész izgalmait.

A Végső állomás 5. (Final Destination 5, hazai bemutató: szeptember 8.) elején egy híd szakad le: és a filmesek csak hosszú, az egész világot felölelő keresés után találták meg a megfelelőt:
a vancouveri Lions Gate-hidat. Az 1823 méteres függőhidat egy 111 méter magas torony tartja, alatta 61 méter magas hajók haladhatnak át, és csak a 14 tonnánál nehezebb kamionoknak kell kerülőutat keresniük. Mivel a hídon naponta 70 ezer autó halad át, hiába szeretett bele a rendező a csodálatos építménybe és az azt körülvevő hegyekbe: a stábnak - amellett, hogy az eredeti helyszínen is forgattak - másik három hídváltozatot is el kellet készítenie. A maketten kívül egy kétszáz méteres szakaszt is megépítettek belőle, amely pontos mása az eredetinek: természetesen a katasztrófa leforgatásához jó néhányszor el kellett rombolni és újraépíteni. Emellett egy tízméteres plató is készült, ami mögé hatalmas zöld vásznat feszítettek: itt azokat a snitteket vették fel, amelyekbe már a digitális szakemberek ügyeskedik be a félelmetes részleteket. És mint a sorozat legtöbb szereplője, a híd sem kerüli el sorsát: nem éri meg a következő folytatást...
Hirdetés1
Hirdetés
Végső állomás 5 - a halál hídja; magyarul beszélő amerikai horror filmelőzetes
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.08.27. 07:00
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza