Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Zöld lámpás 3D - Green Lantern 3D + Szinkronos előzetes

Címkék - Balaton, Balatonfüred, fantasztikus, film, Green-Lantern-3D, mozi, Zöld-lámpás-3D
Zöld lámpás 3D - Green Lantern 3D + Szinkronos előzetes
Zöld lámpás 3D (Green Lantern 3D) színes szinkronizált amerikai fantasztikus akció film a füredi Balaton moziban
A balatonfüredi Balaton moziban játsszák a Zöld lámpás 3D (Green Lantern 3D), színes szinkronizált amerikai fantasztikus akció filmet. Egy szuperlátványos filmet nézhet meg aki ellátogat a premierre. Hal Jordannel együtt egy csodálatos idegen világba juthatunk el. Az élvezetes film, egy valódi remekmű, amelynek szemkápráztató csodái leginkább egy pompás mesekönyv fantasztikus jeleneteire emlékeztetnek. Ne hagyd ki!

Hal Jordanra, a hebrencs és felelőtlen tesztpilótára egy nap egy haldokló űrlény egy mágikus zöld gyűrűt és egy hozzá tartozó zöld lámpát testál. A földönkívüli egy évezredek óta létező szervezet, a világegyetem nyugalmáért felelős.

Zöld Lámpás Alakulat katonája, aki azért érkezett a Földre, hogy új tagot toborozzon, mivel egy minden eddiginél hatalmasabb és gonoszabb ellenség tör az univerzum békéjére. Miután a gyűrű Halt választotta, most először kerülhet ember az alakulat soraiba.

Főhősünknek azonban hiába biztosít a varázslatos ékszer szuperképességeket, még meg is kell tanulnia élni velük, mielőtt valóban az intergalaktikus békefenntartók csapatának tagjává válna és segítene nekik harcukban. Halnek ráadásul csakhamar egy sokkal közelebbi ellenséggel is meggyűlik a baja (az elefántemberré változó Peter Sarsgaard képében), aki a szűkebb környezetében lévőket fenyegeti...

A Zöld Lámpás sztorija több tekintetben is a szintén DC Comics-szülött Superman sémájára van felhúzva (lásd erejének földönkívüli eredete, hasonló szuperképességek, az idegen erővel szintén kapcsolatba kerülő ellenlábas, a munkatársnővel szövődő szerelem stb.). Maga a figura persze távol áll a civilben félszeg, jelmezben megfontolt Acélembertől, így a képregények világával most először kapcsolatba kerülő Martin Campbell (Aranyszem, Casino Royale) rendezésében különös jelentőség jut a központi karakter fejlődéstörténetének.

A gond csak az, hogy az alkotók emellett túl sok mindent próbálnak még belezsúfolni szűk kétórás munkájukba (egyszerre szeretnék megjeleníteni Hal útját, a távoli idegen világ belügyeit, a szerelmi szálat, az antagonista magánválságát, szinte az utolsó percekben pedig még egy katasztrófafilmet is), és az egyes elemek között nemigen találják az egyensúlyt. Az igencsak meredek galaxisközi kalandokat pedig sűrűn érkező poénok segítségével kívánják közelebb hozni a nézőkhöz (egyébként nagyrészt sikerrel), emiatt viszont a bonyodalom tét nélkülinek, súlytalannak tűnik.

A film legérdekesebb vonása így az marad, hogy miközben a kortárs képregény-adaptációk nagy része igyekszik minél reálisabb közegbe helyezni valóságtól elrugaszkodott világát, és ennek érdekében nem átall belepiszkálni a történelmi múltba (pl. Watchmen, Amerika Kapitány, X-Men - Az elsők) vagy épp az aktuális politikai helyzetbe (Vasember), addig a Zöld Lámpást radikális eszképista hozzáállás jellemzi. Hal Jordannel együtt csodálatos idegen világban merülhetünk el, melynek lakói közül többen még csak nem is teljesen antropomorfak (lásd: „Beszélő hal?!”). Ennek megfelelően a mű persze szuperlátványos - ám szemkápráztató csodái leginkább egy pompás mesekönyvéire emlékeztetnek.
Hirdetés1


Green Lantern 3D - Egy tesztpilóta egy misztikus zöld gyűrű segítségével emberfeletti képességekre tesz szert.

Amerikai akciófilm, 114 perc, 2011 (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező: Martin Campbell - Forgalmazza: InterCom

Színészek:

  • Ryan Reynolds
  • Blake Lively
  • Tim Robbins
  • Peter Sarsgaard
  • Mark Strong
  • Angela Bassett
  • Michael Clarke Duncan


Zöld lámpás 3D - Green Lantern 3D
Hirdetés
Green Lantern - Zöld Lámpás 3D - Szinkronos előzetes
Bezöldül a világ: vad és vicces képregény-film Ryan Reynolds főszereplésével a balatonfüredi Balaton moziban. Ne hagyd ki ezt a fantasztikus filmet, egy valódi remekmű, minden porcikájában valóságos szemkápráztató műalkotás, látványos csodái leginkább egy pompás mesekönyv fantasztikus jeleneteire emlékeztetnek. Egy nagyon tuti film!
Zöld lámpás 3D (Green Lantern 3D) Zöld lámpás 3D (Green Lantern 3D)
A balatonfüredi Balaton moziban játsszák a Zöld lámpás 3D (Green Lantern 3D), színes szinkronizált amerikai fantasztikus akció filmet.
Hal Jordannel együtt egy csodálatos idegen világba juthatunk el Hal Jordannel együtt egy csodálatos idegen világba juthatunk el
Egy szuperlátványos filmet nézhet meg aki ellátogat a premierre. Hal Jordannel együtt egy csodálatos idegen világba juthatunk el. Az élvezetes film, egy valódi remekmű, amelynek szemkápráztató csodái leginkább egy pompás mesekönyv fantasztikus jeleneteire emlékeztetnek. Ne hagyd ki!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.08.14. 13:02
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza