Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Szabó Imre Zsolt rendőr főhadnagy

A fekete zászló szomorúan leng a balatonfüredi rendőrkapitányság épületén: Elhunyt Szabó Imre Zsolt rendőr főhadnagy. 2012. június 09-én vettek tőle végső búcsút (gyászszertartás keretében) a balatonfüredi katolikus temetőben. Barátai, rendőr kollégái, szerettei voltak együtt a temetőben - IN MEMORIAN Szabó Imre Zsolt - 2012.06.04. Balatonfüred település egy kiváló ember halála ... 2012.06.08. az emlékezésről! ... Szabó Imre Zsolt rendőr főhadnagy kiemelt fővizsgáló Balatonfüred Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Vizsgálati Alosztály! Mielőtt minden rendőri vezető hideg verítékben úszva kezdene ezen soroknak, én csak egy rövid emlékezést szeretnék tartani, ezen rendőri vezetők helyett! Úgy tudom 37 éves volt! Barátságos, és mindenki irányában nyitott. Ezt az embert nekem az önzetlensége tette szimpatikussá. Bárki lehetett, akárki ... 20 másodpercet adott neki a cég, és azt nekem, hogy tartsam a pofám. Nem beszélek semmiről, csak arról milyen volt Ő! Ez nem bűncselekmény, és nem is szolgálatititok sértés ... Születés napomra egy vesszővel fonott 4 literes demizsont kaptam tőle, ez nekem a legkedvesebb ajándéka. Szőlőskertem van és gazdálkodom... Nem nézte mennyit ér, csak azt mekkora örömet szerez. Ez szégyenli való lett volna? Legutoljára saját tanításommal szembesített ... Nála figyelmesebbet csak egyet ismerek a saját baráti körömből. Minden percért örök hálával tartozok neki, függetlenül attól, hogy életének utolsó perceit hogyan osztotta meg. Nem tudom megítélni, és ez nem is az én dolgom, én mindössze barátként gondolok rá, minden órában, percben, másodpercben ... (http://szolosgazda.blogspot.hu/2012/06/in-memorian-szabo-imre-zsolt.html)
1. kép
 
Szabó Imre Zsolt rendőr főhadnagy  - kép 0
Szabó Imre Zsolt rendőr főhadnagy  - kép 1
Szabó Imre Zsolt rendőr főhadnagy  - kép 2
Szabó Imre Zsolt rendőr főhadnagy  - kép 3
Szabó Imre Zsolt rendőr főhadnagy  - kép 4
Szólj hozzá
- 2012-06-10 21:35:23

A témához érkezett hozzászólások

Szólj hozzá
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Enforcer
Válasz erre - 2012-12-03 12:41:08 | #100

Nem Imrét kellene okolni... Az orvos magának kereste a bajt!

id.Böhm Miklós
Válasz erre - 2012-06-21 15:47:11 | #94

Mennyire igazad van mmmm. Te aztán tényleg fejbetaláltad a szöget hozzászólásoddal.
Kommented így kerek és érthető, mindent tömören és röviden elmondtál a témával kapcsolatban, csak gratulálni tudok. Sőt.....a helyesírásod is tökéletes.

mmmm
Válasz erre - 2012-06-16 21:49:14 | #93

iiiiiii

milyen igaz
Válasz erre - 2012-06-12 14:24:06 | #87

barnan! nagyon köszönöm!

barnan
Válasz erre - 2012-06-12 11:57:48 | #86

Sajnálok mindenkit és sajnálom, hogy nem láthatták sokan ezen vetítést, gondolatokat:

http://www.youtube.com/watch?v=9O0YPoOk8gM (szinkronos változat)
http://www.myspace.com/video/vid/58282312
(feliratos változat - hozzám mégis ez áll közelebb)

A film megmutatja az egész életen át kitartó házasság alapjait, és azt, hogy mi a teendő olyankor, ha az ember úgy érzi, hogy már nincs mit tenni, a boldogtalanság átveszi az uralmat a mindennapok során.

A tűzbiztos házasság nem azt jelenti, hogy soha nem keletkezik tűz a kapcsolatban, hanem azt jelenti, hogy ha el is indulnak az apró lángok, azokat bármikor el lehet oldani. Tehát lehet tenni, hogy jobb legyen a házasságunk, tűzálló legyen a kapcsolatunk!

A film óriási visszhangot váltott ki. A moziban a vetítés végén sok pár könnyek közt öleli át egymást. A bemutató utáni napok óta több száz e-mailt kaptunk az ország minden részéből. A film hatására több pár elnapolta a válópert. Egy házaspár új jegygyűrűt vett, kifejezve, hogy megújítják Istennel és egymással kötött szövetségüket. Vannak, akik bocsánatot kértek és kiengesztelődtek egymással.

Barnannak
Válasz erre - 2012-06-11 17:32:06 | #85

Ön megfogalmazta az egésznek a lényegét,és igaz minden betűje.
Köszönöm.

barnan
Válasz erre - 2012-06-11 14:45:10 | #84

Azt gondolom, valójában nem az a lényeg, hogy az ember rendőr főhadnagy vagy kardiológus főorvos, nem is a szakmai munka minősége az elsődleges, hanem az, hogy ki mennyiben áll meg JóIsten előtt. Lehet, hogy egy útszéli koldus többet ér, mint bármelyikünk, mint jómagam, mint egy főhadnagy vagy egy elismert főorvos. A végső ítélkezés joga JóIstené.

Keresztény felfogás szerint nem csak a Ne ölj!, de a Felebarátod házastársát ne kívánd! is örök érvényű alaptörvény (lásd tízparancsolat). Ahol azt is tanítják, hogy aki a bűnnek szolgál, az szabad az igazsággal szemben. Ha pedig a bűnt beengedjük az előszobába, az be fog költözni a hálószobába is. A bűn zsoldja pedig a halál.

Sajnálom ezen helyzetet, mert itt nincs egyes és kettes számú személy, közöttünk mindenki vesztes, itt egy valaki nyert: „őt” a bűnnek nevezhetjük.

Hogy ezen történetben kinek, miben, mekkora a felelőssége, a feleségnek, rendőrségnek, a főhadnagynak, a főorvosnak, mi mire volt hatással (mekkora mértékben), minek mi lett a következménye, soha nem fogjuk tudni patikamérleg pontossággal kimérni.

Az viszont biztos, ha megfelelő értékrend mellett élnénk, most két ember életével gazdagabbak lehetnénk. Nem kellene a feleségnek sem gyötrődnie lelkiismeretével, nem kellene a rendőrségnek sem elgondolkoznia dolgokon, nem kellene a családtagoknak lelki fájdalmak között tépelődniük s nem kellene egy kisgyermeknek átmennie azon megpróbáltatásokon, amelyeket soha nem fog tudni kitörölni magából teljesen.

Részvét
Válasz erre - 2012-06-11 14:28:17 | #83

Tisztelt Gyászoló
Mindkét félnek nagyon nehéz,mindenki gyászol,Én a Főorvos urat,de megértem az Ön fájdalmát is,mindenki szabadon gyászoljon de higgye el nem ez az alkalmas hely a gyászra,az emberek köveznek,mindenkit -- mindenért,és tényleg nem bölcs dolog a rendőrségi logó kitűzése,hiszen Ön a személyes tapasztalataival kívánt emlékezni,ne hagyjon támadási felületet.Részvétem a családnak,önöknek kollégáknak,barátoknak és Editnek is.
Emlékük örökre bennünk él.

Gyászolom a Főorvos úrat
Válasz erre - 2012-06-11 13:48:35 | #82

Kedves Szőlősgazda rendőr

Ezt a megemlékezést nem a rendőrség logójával kellene,hanem a saját neveddel!!!!!!
Nem kellene egy gyilkost egybemosni ennél jobban a rendőrséggel.Vállald fel névvel ne más emblémájával.Én tisztelem a füredi rendőrséget nem tehetnek a kolléga tettéről,ne húzd őket bele a sárba.Szabó Imre gyilkos.

RENDŐRSÉG címer?!!!
Válasz erre - 2012-06-11 13:41:09 | #81

Elhunyt Dr. Apró Dezső
[2012.06.08.] - MKT - Hírkategória: Általános
Share on facebookShare on iwiwShare on twitterShare on emailShare on facebook_like More Sharing ServicesMegosztás
Dr. Apró Dezső (1963-2012)A Magyar Kardiológusok Társaságának Elnöksége, Tanácsadó Testülete és a Balatonfüredi Állami Szívkórház mély megrendüléssel tudatja, hogy Dr. Apró Dezső kardiológus főorvos 2012. június 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Apró Dezső 1990 és 2003 között a Zala Megyei Kórházban dolgozott. Számos modern diagnosztikus és terápiás technikát honosított meg az intézményben, 1995-től a Coronaria őrző vezetésével, majd az aktív kardiológiai részleg, illetve az ambulanciák és szakrendelések részlegvezetésével bízták meg.
Munkássága egy időbe esett az intervenciós kardiológia elterjedésével, ő végezte el országunkban az első önálló rescue PTCA-t acut myocardialis infarktusban.
Dr. Apró Dezső részt vett a primer PCI központok kialakításában és szakmai vezetésében; 2003-tól a Balatonfüredi Állami Szívkórház, majd 2005-től a Szolnok Megyei Kórház hemodinamikai laborját is ő vezette. 1997-ben beválasztották a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) Echocardiográfiás munkacsoportjának vezetőségébe, közreműködésével alakult meg a MKT Felnőtt kongenitális vitiumokkal foglalkozó munkacsoportja, melynek alapító és egyben vezetőségi tagja is volt. 2004-től az MKT invazív kardiológiai munkacsoportjának vezetőségi tagja. 2007-2010 között az MKT elnökségi tagja, kincstárnoka volt.

Dr. Apró Dezső munkássága alapvető fontosságú volt a magyarországi regionális szívinfarktus-ellátás megszervezésében és működtetésében. Apró doktor mind kollégái, mind betegei által megbecsült orvos volt, aki tisztességgel, szakmai alázattal és szeretettel végezte gyógyító munkáját.

Dr. Apró Dezső temetése 2012. június 9-én 11.00 órakor lesz Zalaegerszegen (Göcseji út 6).
Emlékét örökre megőrizzük! Nyugodjon békében!

A Magyar Kardiológusok Társasága tagjainak nevében
Prof. Dr. Merkely Béla
az MKT elnöke

Kiss Károlyné
Válasz erre - 2012-06-11 13:39:15 | #80

Tisztelt megemlékező
Ön annyira jó barátja volt hogy a nevét nem vállalja?Szégyen hogy a Rendőrség logójával van kint egy gyilkos neve.Nézzük meg kit gyilkolt le (MÉSZÁROLT!!!!!) le ez a nagyon jó ember.
Elhunyt Dr. Apró Dezső
[2012.06.08.] - MKT - Hírkategória: Általános
Share on facebookShare on iwiwShare on twitterShare on emailShare on facebook_like More Sharing ServicesMegosztás
Dr. Apró Dezső (1963-2012)A Magyar Kardiológusok Társaságának Elnöksége, Tanácsadó Testülete és a Balatonfüredi Állami Szívkórház mély megrendüléssel tudatja, hogy Dr. Apró Dezső kardiológus főorvos 2012. június 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Apró Dezső 1990 és 2003 között a Zala Megyei Kórházban dolgozott. Számos modern diagnosztikus és terápiás technikát honosított meg az intézményben, 1995-től a Coronaria őrző vezetésével, majd az aktív kardiológiai részleg, illetve az ambulanciák és szakrendelések részlegvezetésével bízták meg.
Munkássága egy időbe esett az intervenciós kardiológia elterjedésével, ő végezte el országunkban az első önálló rescue PTCA-t acut myocardialis infarktusban.
Dr. Apró Dezső részt vett a primer PCI központok kialakításában és szakmai vezetésében; 2003-tól a Balatonfüredi Állami Szívkórház, majd 2005-től a Szolnok Megyei Kórház hemodinamikai laborját is ő vezette. 1997-ben beválasztották a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) Echocardiográfiás munkacsoportjának vezetőségébe, közreműködésével alakult meg a MKT Felnőtt kongenitális vitiumokkal foglalkozó munkacsoportja, melynek alapító és egyben vezetőségi tagja is volt. 2004-től az MKT invazív kardiológiai munkacsoportjának vezetőségi tagja. 2007-2010 között az MKT elnökségi tagja, kincstárnoka volt.

Dr. Apró Dezső munkássága alapvető fontosságú volt a magyarországi regionális szívinfarktus-ellátás megszervezésében és működtetésében. Apró doktor mind kollégái, mind betegei által megbecsült orvos volt, aki tisztességgel, szakmai alázattal és szeretettel végezte gyógyító munkáját.

Dr. Apró Dezső temetése 2012. június 9-én 11.00 órakor lesz Zalaegerszegen (Göcseji út 6).
Emlékét örökre megőrizzük! Nyugodjon békében!

A Magyar Kardiológusok Társasága tagjainak nevében
Prof. Dr. Merkely Béla
az MKT elnöke

id.Böhm Miklós
Válasz erre - 2012-06-10 23:54:56 | #79

Tisztelt Elek Gábor.
Írod, hogy nem szabad ítélkezni....és máris ellent mondasz Önmagadnak, amikor azt mondod:az orvos sem volt szentéletű. Mi ez ha nem sommás ítélet??? Honnan tudjuk, hogy az orvos szerelmi kapcsolatban volt a rendőr feleségével??? Ez egyenlőre csak gyanú, feltételezés, jelenleg semmit nem tudunk. Az biztos, hogy a rendőr felesége tudja az igazat, a doktor is tudta, de Ő már (sajnos) nem él....azért szögezzünk le valamit, a doktort mégiscsak meggyilkolták!
Az esetleg senkiben sem merül fel, hogy a találkozásuk (doktornő ás a doktor) csupán munkatársi, beosztott - főnök találkozás volt? Ne ítéljünk előre, Te írtad T. Gábor,: nem szabad ítélkezni. Így igaz, amíg a körülmények nem tisztázódnak senki ne ítélkezzen, ne törjön pálcát emberek felett. Én sem akarok ítélkezni, de az tény, hogy a rendőrnek sem lett volna joga fegyvert emelni egy másik emberre, és azt olyan súlyosan megsebezni, hogy ebbe bele is hal. Erre nincs magyarázat, ez így nem engedhető meg, még egy rendőrnek sem, ez tipikus önbíráskodás, ehhez pedig nem volt joga. Joga a bíráskodásra jelenleg a Bíróságnak van!

Elek Gábor
Válasz erre - 2012-06-10 23:01:53 | #78

nem szabad itélkezni, ne ítélj hogy ne ítélhessenek! ne feledkezz meg erről soha nem szabad felelőtlenül nyilatkozni, az orvos sem volt szentéletü, ha ő nem bonyolódik ilyen szerelmi háromszögbe ez a rendőr még ma is élne, sőt még a főorvos úr is

Gyilkos
Válasz erre - 2012-06-10 22:44:13 | #77

Gyilkos

Oldal tetejére
Vissza