Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Szavazás - Tudod-e, hogy hol tudsz bejelentést tenni ha rendőri túlkapás áldozata lettél?

Szavazz és mondd el a véleményed a felvetett témával, szavazással kapcsolatban

Kiválasztott szavazás

Íme egy lehetőség a több közül, hogy Te is elmondhasd panaszodat, sérelmedet egy független fórumon ... Független Rendészeti Panasztestület - A 2008. év eleje óta működő Testület egy öt tagú független panaszfórum, amelynek hivatása a Rendőrség tevékenysége feletti civil, rendőri hierarchián kívülálló kontroll megvalósítása. A Testületre vonatkozó alapvető szabályokat a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény (Rtv.), valamint a Testület Ügyrendje tartalmazza. E szabályok alapján a Testület konkrét panaszbeadványok alapján járhat el (amennyiben azokat a sérelmezett rendőri fellépéstől számított 20 napon belül előterjesztik), és azt vizsgálhatja, hogy a panaszossal szemben történt rendőri intézkedés, kényszerítő eszköz-alkalmazás, mulasztás vagy kötelezettség-sértés okozott-e alapjogsérelmet, és ha igen, az milyen súlyú. Bejelentést tehetsz elektronikus úton, illetve személyesen is Budapesten az Országgyűlés Irodaházában (Budapest, V. kerület, Széchenyi rkp. 19.). - hétfőnként 9-12 óráig, valamint - csütörtökönként 13-15 óráig. Az ügyfélfogadásra - a beléptetési rend miatt - minden esetben előjegyzést kell kérni a 06-1/441-6501-es telefonszámon. (Az előjegyzés hiányában a személyes meghallgatás nem lehetséges!). Arra kérjük panaszosainkat, hogy a megbeszélt időben és helyen történő személyes meghallgatásukra hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat, és az ügyük szempontjából fontos iratokat. Postai úton a 1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19. szám alatti címen, e-mailben (az info@panasztestulet.hu címen), valamint telefaxon (06-1/441-6502) továbbra is elérhetőek vagyunk.
Szólj hozzá
- 2013-03-21 14:25:00
Tudod-e, hogy hol tudsz bejelentést tenni ha rendőri túlkapás áldozata lettél?
Tudod-e, hogy hol tudsz bejelentést tenni ha rendőri túlkapás áldozata lettél?
Igen tudom
8.943%
Nem tudtam, erről még nem is hallottam
21.951%
Bárcsak tudtam volna erről ...
15.447%
Nagyon jó, most már erről is tudok
53.659%

A szavazáshoz érkezett hozzászólások

Szólj hozzá
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Nem adhatom a nevem
Válasz erre - 2019-08-02 12:57:07 | #250

Tisztelt Testület!
Ha a konkrét panaszomat, panaszaimat leírnám, beazonosíthatóvá válnék, amit nem akarok.
Viszont nem akarok áldozata sem lenni verbális agressziónak, amelynek veszélyét érzem, valahányszor véletlenszerűen kereszteződik az utam Feuerwerker Béla békéscsabai rendőrrel.
Konkrét, első kézből származó tudomásom van arról, hogy egyes szomszédai elhagyni kényszerültek a lakhelyüket, az említett személy miatt. Nem akarok többé kitéve lenni annak, hogy bármikor önkényesen, civil öltözetben is, vélt vagy valós okok miatt fenyegetőzzön, kihasználva tisztét, melyet a testületnél betölt. Tudom, esélyem sincs a panaszom vizsgálatára, így viszont nem érzek más kiutat, mint örökre eltűnni, ténylegesen, teljes fizikai valómban.
Nem akarok rettegni többé!

szabó ildiko
Válasz erre - 2015-09-16 14:40:34 | #249

Tisztelt panasztestület!
Adtunk be önöknek panaszt egy rendőr ellen és se mi eredményenem volt sajnos.
Mióta tudomást szerzett rróla a rendőr azóta rettegésbe élünk.
Megfenyegetett minket h nagyon megfogyunk bánni amiért jelentettük.
Páromat azóta sem hadija békén.
Mit tehetnék még. Hogy nyugodtan éljük a minden napjainkat.
Utólag megjegyzem nem romák vagyunk.
Úgy hogy nem kell azt mondani h csak a romákkal csinálják ezt.
Üdv:Sz. ILDIKÓ

irj az Egyenlo banasmod hivatalaba - Előzmény: #230
Válasz erre - 2015-07-15 21:40:41 | #248

javaslom, irj az Egyenlo banasmod hivatalaba

http://www.ddrmk.hu/documents/ddrmk_ebh.pdf
http://www.egyenlobanasmod.hu/article/view/a-hatosagrol

irjanak az Egyenlo banasmod hivatalaba - Előzmény: #245
Válasz erre - 2015-07-15 21:33:11 | #247


http://www.ddrmk.hu/documents/ddrmk_ebh.pdf
http://www.egyenlobanasmod.hu/article/view/a-hatosagrol

lili - Előzmény: #244
Válasz erre - 2015-07-15 21:30:35 | #246

javaslom, irj az Egyenlo banasmod hivatalaba

http://www.ddrmk.hu/documents/ddrmk_ebh.pdf
http://www.egyenlobanasmod.hu/article/view/a-hatosagrol

van egy csomo bizonyitekod.
Ha kell hozz tanukat, akik igazoljak, hogy marpedig a jardan mentel.
Ha kilepsz az utcara, kapcsold be a videokamerat a telefonodon, h azt rogzitse a jardan mesz. Legyenek ilyen par perces videoid. Minel tobb. A datumok fontosak.

Ossze kene fognia a lakossagnak ezek ellen az igazsagtalansagok ellen

Vidinszki Róbertné
Válasz erre - 2015-05-04 15:38:15 | #245

Én is egy rendőri túlkapásról szeretnék segítséget kérni kb. 1 éve a fiamat folyamatosan megbüntetik ( környezetét szennyezte a vizeletével ) egy olyan városban éjszaka, ahol nincs nyilvános wc sem,ez három esetben egymás után. Folyamatosan igazoltatják. Szinte úgy tűnik figyelik!! Ma jött a következő csekk (szennyezte a környezetét- cigi csikk amit a kukába dobott bele ) Már betöltötte a 18 évet. Elege van az egészből. Mit lehet tenni ilyen esetben? Büntetett előéletű lett ez miatt, holott nem lop, nem tör be, nem verekszik! Normális életet szeretne élni, csak lassan nem mer kimenni. Kérem a segítségüket. Köszönöm.

gabi
Válasz erre - 2015-03-06 14:29:39 | #244

Én egy rendőri tulka pásba szeretnék segítséget kérni ez már KB 1 éve tart az utcán ha meglát egy rendőr egyből leigazoltat ha gyalog ha biciklivel vagyok és ha rendbe van minden a biciklimen akkor is büntetést kapok ha gyalog a járdán közlekedek akkor is és volt egy video készítés hogy megbüntetek a rendőrök 50 ezer Ft ra mert nem volt csengőm meg egy elsölámpa a bringa és azóta még jobban büntetnek szinte havonta 100000ft büntetésem van és olyan okból hogy csak csak sétálok a járdán és sima igazoltatásban veszek részt és küldik a büntetést hogy az testen gyalogoltam és ez nem igaz mit tehetek ez Elen már szinte rettegve megyek ki az utcára hogy vajon ha megalítanak menyire büntetnek én egy roma gyerek vagyok és eben kérném segítségüket elöreis köszönöm

Ózdi Beáta
Válasz erre - 2014-12-17 14:04:00 | #241

Tisztelt testület!

2014. december 4 napján élettársam által vezetett autóban egy közeli ismerősünkön kívül további két személyt szállított, a gépjármű a tulajdonomat képezi.Sajnos mint kiderült a az élettársam és általam nem ismert személyek bűnözők a fuvart az élettársam benzinköltség megfizetése mellett vállalta. Aznap a hazaérkezése után rendőrök szállták meg a házunk környékét, és az élettársamat elvitték Pécsre, majd onnan tovább szállították Mohácsra..a gépjárműből szagmintát, és dns mintát is vettek amit a technikusok el is végeztek. Élettársamat tanúként hallgatták ki, majd éjszaka az utolsó busz elmenetele után kirakták az utcára. A gépkocsimat a megkérdezésem nélkül szállították el, mai napig nem kaptam semmiféle okiratot, hogy miért és meddig nem adják vissza a gépkocsit. A mohácsi nyomozó azt mondta, élettársam mondja meg a két nevet és akkor kiadja az autót, addig nem. Sajnos fogalma sincs az élettársamnak a két személy nevéről csak a kereszt nevüket tudta megmondani. A gépkocsi hiánya súlyosan hátrányos helyzetbe hozott, mivel ahol lakom ott a vizet is gépkocsival kell szállítani, azon kívül a munkám elengedetlen része..nem értem milyen joga van ehhez a rendőrségnek, hogy ezt megtegye a tájékoztatásom nélkül. A tulajdonhoz való jogot az alkotmány is védi. Az élettársam nem bűnöző, máskor is vállalt fuvarokat és szállított ismeretlen személyeket benzin költségért, mert az így megspórolt benzin segítette a munkába járásomat. Mindjárt itt a karácsony és az egyetemista lányommal közösen itt állunk tisztálkodási lehetőség nélkül,a munkámat végezni nem tudom, anyagilag is lenullázott az ilyen eljárás. A megélhetésünket egészítette ki az élettársam a fuvarok vállalásával,ami nem bűncselekmény. Sürgős válaszukat várom, és mielőbbi intézkedésüket kérem.

Tisztelettel. Ózdi Beáta!

Csend
Válasz erre - 2014-07-30 17:19:32 | #240

Betiltják az utcai hangoskodást Sevillában
2014. július 30., szerda 16:13|

Betiltják az utcai hangoskodást Sevillában: a rendkívüli hangos utcai tevékenységet 300 és 300 ezer euró közötti összeggel büntetheti a rendőrség egy új rendelet alapján.
A rendelkezések célja, hogy biztosítsa a város csöndjét és nyugalmát. Ennek érdekében tevékenységek széles körét vonják új szabályozás alá: korlátozzák a bárok és kávézók külső teraszainak működését, de tilos lesz hangosan énekelni az utcán vagy vezetés közben túl hangos zenét hallgatni. A városvezetés szerint a rendelet figyelembe veszi a lakók pihenésre való jogát és a gazdasági tevékenység fejlődésének kívánalmait is.
Az intézkedések elsősorban a kávézók és bárok tevékenységére összpontosítanak, amelyek vendégei rendszeresen tömegbe verődnek az utcán. Az új szabályozás alapján tilos lesz külső teraszon televíziót üzemeltetni és az utcán álló vendégeket kiszolgálni. A bárpultosok nem guríthatnak söröshordókat az utcán és nem húzogathatnak székeket a külső teraszok ki- vagy összepakolásakor. Azok a vendégek, akik túl hangosan beszélgetnek az utcán, szintén pénzbírság elé nézhetnek - adta hírül a The Guardian brit napilap.
A rendelkezéscsomag nem érinti a karaoke és éjszakai bárok üzemeltetését, ezért sok lakos kevesli az elfogadott szabályokat. A helyiek évek óta sürgetik a várost uraló zaj visszaszorítását. Tavaly egy petícióban több mint 4 ezer lakos szólította fel a városvezetést a helyzet megváltozatására. El tudják képzelni, milyen, amikor 100 ember ordít az ablak alatt focimeccsnézés közben? Gyerekeink nem tudnak teljesíteni az iskolában. Amikor reggel munkába indulunk, máris kimerültek vagyunk - állt akkor a lakosok petíciójában.


Balogh Erika
Válasz erre - 2014-04-18 11:11:02 | #239

Tisztelt olvasók! Szabóné vagyok engemet olyannal büntettek meg hogy állítólag nem igazoltam magam ez persze nem igaz 67000ft-ra büntettek meg akkor mégis hogy kaptam büntetést ha azt sem tudták ki vagyok állítólag nem igazoltam magam és azt mondták kelet a Fidesz- re nektek szavazni!

kerékpárútnak
Válasz erre - 2013-08-08 09:23:26 | #232

A jóistenhez, ő hátha elintézi. Itt a nagyvállalkozóknak MINDENT SZABAD következmények nélkül. A város vezetés csak az ő érdekeiket tartja szem előtt, a kisember le van..... Millió példáját láthatni városszerte. Azért reménykedjen, közeleg a választás.

kerékpárút
Válasz erre - 2013-08-07 14:04:02 | #231

A kerékpárút kivitelezése során a kivitelezők több helyen a magánterületekre is rájártak a munkagépekkel, ezzel kárt okozva a tulajdonosoknak? Ha valóban történtek ilyenek, kihez kell panaszukkal fordulni, az önkormányzathoz, a kivitelezőhöz, vagy a rendőrséghez?

Sarkadi Róbert
Válasz erre - 2013-08-06 17:34:37 | #230

SarkadiRóbert vagyok Ároktőről,és egy rendőri tulkapást szeretnék őnőknek jelenteni,miszerint 2013 08 03-án faunap vőlt,a felépők után a hellyi polgármestetől engedélyt kértűnk ,hogy a fiataloknak egy kis bulit szervezűnk amit zemély ellen.természetesen nem engedélyeztek,arra hivatkozva,hogy a rendőrség nem engedélyezi tővább.Arendőrség nagy erőkkel vonult ki a helysinre ahol az őt éves gyerekemmeel a kezembe oda mentem a rendőrpkhőz beszélni,hogy mi okbol nem engedik.A rendőrők ezt sértve vették,és az őt éves gyerekemmel a kezembe letepertek a főldre sprével szétfujtak,valamint őssze rugdostak,majd ellenem inditottak eljárást hivatalos személy ellen aminek az eredménye 3-nap őrizetbe vétel volt gyorsitoot eljárásban 3-nap letőltendőt kaptm,valamint 30-óra kőzmunkát,Amit természetesen elfogadtam,majd a tárgyalás végén Tályékoztattak a Rendőrők,hogy ezt nem fogom enyivel meguszni,mert PABAR tAMÁS rendőr feljelentést tett ellenem,hogy én fejelő mozdulatot valamint a lábába rugtam,és ezért sérúlése let,Ezt a feljelentést azért tette meg mert az előállitásom során tályékoztattam,hogy video felvétel tőrtént az intézkedésűkről ami természetesen nem volt igaz ezt azért találtam ki,hogy továb ne bántalmazaná,és féltem attol,hogy az őtéves gyermekememet valami kár érheti.A rendőrségi fogdárol ma engedtek ki Az ottani előállito Rendőr vólt és tályékoztattot arrol,hogy engem a biroság nem fog haza engedn,ha meg mégis minden nap szoszerint mondom szopatva leszek búntetésekkel stb.Sajnos az a problémám,hogy látleletet nem tudom kiváltani,mert erre pénzem sajnos nincs,de az őt éves gyermekemnek,valamint az élettársam nak a zárojelentése megvan amit persze az orvos sem az elmondások alapján készitet el.Azota rajtam is továbra is megvannak a kűlsérelmi nyomok amit a rendőri intézkedés során szenvedtem el.Az állitásaimat nagyon sok tanuval álátudom támasztani,hogy én a Rendőri intézkedés során hibát nem kővettem el Ez az egész arra ment ki,hogy roma származásu vagyok.Ebben az úgyben szeretném segitségűget kérni,mivel nagyon nehéz anyagi kőrűlmények kőzőtt élek családommal igy űgyvédre és,még a látlelet kiváltására se nincsem pénzem de szeretném ha kiderűlne az igazság mert itt a rendőrőktől nem lehet nyugton maradni. A sérűléseim azota is megvannak,én az előállitásom során kérte a fűgetlen orvos megvizsgálását de ezt nem engedték,mert állitolag nekem ehez nincsen jogom.Kérem a segitségűket Ha számithatok őnőkre az alábbi telefon számon sziveskedjenek hivni 0620/401/1243. eLŐRE IS MEGKŐSZŐNŐM SEGITSÉGŰKET Tisztelettel:Sarkadi Róbert Ároktő,2013,08,06

Oldal tetejére
Még több szavazás